Προεδρία Βουλής: Απανωτές ανατροπές μέχρι την τελευταία στιγμή (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τις απανωτές ανατροπές στο παρασκήνιο, εξελίσσεται σε γόρδιο δεσμός η ανάδειξη του προέδρου της Βουλής, λίγες μόνο ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία

Η διεκδίκηση της Προεδρίας από τον Άντρο Κυπριανού άλλαξε άρδην το σκηνικό, ειδικότερα μετά τις πληροφορίες που θέλουν την ΔΗΠΑ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για στήριξη αυτής της επιλογής. Πάντως η υποψηφιότητα του Άντρου Κυπριανού δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Σύμφωνα

με πληροφορίες, εάν οι πιθανότητες εκλογής του κ. Κυπριανού παραμείνουν υψηλές τότε θα διεκδικήσει μέχρι τέλους, με τον κίνδυνο, όμως, να σπάσει το σενάριο της τετραμερούς συνεργασίας ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ και Οικολόγων, αφού αρχικά στο παρασκήνιο τα εν λόγω κόμματα κινήθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Στον ΔΗΣΥ όπως όλα δείχνουν θα προχωρήσει μέχρι τέλους, η Αννίτα Δημητρίου, με τις πιθανότητες εκλογής της, όμως να μειώνονται, καθώς δεν αποκλείεται πλέον να προχωρήσει μόνο με την στήριξη του ΕΛΑΜ.

Δεδομένη θεωρείται μέχρι τέλους και η διεκδίκηση της προεδρίας από τον Νικόλα Παπαδόπουλο.  Ρόλο κλειδί επιδιώκει πλέον η ΔΗΠΑ. Ο Μάριος Καρογιάν διαμηνύει ότι δεν είναι αυτοσκοπός η Προεδρία της Βουλής.

Όπως όλα δείχνουν το κόμμα θα προσπαθήσει να ανατρέψει την εκλογή του Νικόλα Παπαδόπουλου. Έτσι αφήνει πλέον μεγάλες πιθανότητες να στηρίξει Άντρο Κυπριανού.

Στο μέτωπο της ΕΔΕΚ φαίνεται πώς η πλάστιγγά γέρνει, στον Νικόλα Παπαδόπουλο. Δεν αποκλείεται να διεκδικήσει σε πρώτη φάση ο Μαρίνος Σιζόπουλος και σε κατοπινό στάδιο να στηρίξει τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ.

Στους Οικολόγους το σκηνικό φαίνεται να είναι λίγο πιο ξεκάθαρο. Θα διεκδικήσει αρχικά ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, στην συνέχεια θα στηρίξει τον Άντρο Κυπριανού, αν στην τρίτη φάση οι πιθανότητες γέρνουν στον Νικόλα Παπαδόπουλο, τότε θα ακολουθήσουν αυτή την επιλογή.

Στο μεταξύ, ψήφο εμπιστοσύνης για την Προεδρία της βουλής δίνουν στην Αννίτα Δημητρίου οι πολίτες, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Pulse, την οποία παρουσιάζουν σήμερα οι εφημερίδες «Πολίτης» και Αλήθεια. 

Η βουλεύτρια και αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, αξιολογείται θετικά από το 54% των ερωτηθέντων για να αναλάβει καθήκοντα προέδρου της Βουλής. Το 66% αξιολογούν επίσης  θετικά την απόφαση του ΔΗΣΥ να προτείνει γυναίκα υποψήφια.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων συνέρχεται αύριο, στις 4 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο, όπου θα δοθεί η νενομισμένη διαβεβαίωση των Βουλευτών και θα ακολουθήσει η εκλογή Προέδρου του Σώματος. 

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: 

Με Άντρο το ΑΚΕΛ για την Προεδρία της Βουλής

Συνεχίζονται οι διεργασίες για την Προεδρία της Βουλής-Αποφασίζουν ΑΚΕΛ &ΔΗΚΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα