Προδρόμου: Οι εκπαιδευτικοί έκαναν τις επιλογές τους

Την διαβεβαίωση ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο, επανέλαβε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου καλώντας εκ νέου τους εκπαιδευτικούς να επαναξιολογήσουν τη θέση τους έναντι του «συμβιβασμού» που επετεύχθη χθες στο Προεδρικό Μέγαρο και την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τόνισε δε ότι η έκκληση για διάλογο αφορά στο σύστημα αξιολόγησης και όχι το σύστημα απαλλαγών, καθώς το δεύτερο έχει απορριφθεί από τους εκπαιδευτικούς, με την Κυβέρνηση να μην έχει άλλη πρόταση

να καταθέσει.

Μιλώντας στις «Τομές στα γεγονότα» του SIGMA ο κος Προδρόμου επανέλαβε τις θέσεις της Κυβέρνησης για τις απαλλαγές και σημείωσε ότι οι κρατικές δομές και οι εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμα ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά με τους εκπαιδευτικού που είναι απαραίτητοι να είναι στη θέση τους.

Κληθείς να διευκρινίσει με ποιο τρόπο μπορεί κάτι τέτοιο να επιτευχθεί, καθώς οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί διαμηνύουν ότι θα λάβουν μέτρα, ο κος Προδρόμου πέταξε την μπάλα των ευθυνών στα πόδια των εκπαιδευτικών.

«Αν αποφασίσουν ότι δεν επιθυμούν τον συμβιβασμό τον οποίο οι ίδιοι πέτυχαν χθες (με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας), είναι δική τους επιλογή», είπε.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση στο σχετικό βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα