Προδρόμου: Μειώνεται η ανεργία, συνεχίζεται η ανάπτυξη

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, αναφορικά με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Στατιστική Υπηρεσία.

Ο κ. Προδρόμου κάνει λόγο για συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της κυπριακής οικονομίας και μείωση της ανεργίας.

Αυτούσια η δήλωση:

Συνεχίζοντας την αναπτυξιακή πορεία της η κυπριακή οικονομία οδηγεί σε συνεχή βελτίωση τον τομέα της απασχόλησης, με συνεπακόλουθη μείωση της ανεργίας.

Τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα από την Στατιστική Υπηρεσία καταγράφουν ότι φέτος τον Ιανουάριο ο αριθμός των

εγγεγραμμένων ανέργων ήταν κατά 14% μικρότερος σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα ένα χρόνο πριν (στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις). Επιβεβαιώνεται, έτσι, μια πορεία που οδηγεί σταδιακά σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης.

Η αναφορά σε αυτή την συνεχή βελτίωση στον τομέα της απασχόλησης δίνει την ευκαιρία να υπογραμμίσουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει η διατήρηση της ισορροπημένης οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση. Μιας πολιτικής που συνδυάζει την συνετή δημοσιονομική διαχείριση με την ενθάρρυνση της επενδυτικής δραστηριότητας και η οποία πρέπει να εξελίσσεται μέσα από τις επιβαλλόμενες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, καθώς και την προώθηση νέων δραστηριοτήτων σχετιζόμενων με την τεχνολογία, την έρευνα και την καινοτομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα