Προδρόμου για ΔΝΤ: H ανάκαμψη παραμένει ισχυρή

Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου αναφορικά με την έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία της κυπριακής οικονομίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

"Στην τρίτη μετά το τέλος του Προγράμματος επισκόπηση της κυπριακής οικονομίας, το ΔΝΤ σημειώνει ότι, παρά μια κάποια αναμενόμενη και φυσιολογική επιβράδυνση, η ανάκαμψη παραμένει ισχυρή.

Στο σημείωμα του Εκτελεστικού Συμβουλίου του διεθνούς οργανισμού

επισημαίνεται ότι η ανάπτυξη, που εκτιμάται σε 3,5% το 2019, οδηγεί σε μείωση της ανεργίας σε 7% έναντι 14,9% το 2015, ενώ το ευρύ δημοσιονομικό πλεόνασμα συμβάλλει στη μείωση του δημοσίου χρέους, το οποίο εκτιμάται ότι στο τέλος του χρόνου θα πέσει κάτω από 100% σε ύψος 95,2% του Α.Ε.Π.

Το ΔΝΤ σημειώνει, επίσης, ότι, ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια συνεχίζουν να αποτελούν μια πρόκληση, η κατάσταση έχει αισθητά βελτιωθεί, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες εξυγίανσης των τραπεζικών ισολογισμών και δημιουργίας περιθωρίων κεφαλαίου.

Σημαντική είναι, επίσης, η παρατήρηση ότι η γενική βελτίωση της κυπριακής οικονομίας δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον και μια ευκαιρία για να προωθηθούν περαιτέρω δομικές αλλαγές και βελτιωτικές μεταρρυθμίσεις".

Keywords
Τυχαία Θέματα