Σε εξέλιξη η Τριμερής των ΥΠΕΞ Κύπρου–Ελλάδας–Αρμενίας (pics)

Πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία η πρώτη Τριμερής Υπουργική Συνάντηση Κύπρου - Ελλάδας - Αρμενίας, μεταξύ των ΥΠΕΞ των τριών χωρών, Νίκου Χριστοδουλίδη, Γιώργου Κατρούγκαλου και Zohrab Mnatsakanyan.

Στόχος της Τριμερούς συνεργασίας Κύπρου – Αρμενίας – Ελλάδας είναι η προώθηση της ειρήνης,

της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ευημερίας, μέσω του ενισχυμένου πολιτικού διαλόγου και της διευρυμένης συνεργασίας των τριών χωρών.

Οι ΥΠΕΞ των τριών χωρών θα συζητήσουν ζητήματα περιφερειακού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εστιάζοντας στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, την κατάσταση στον Καύκασο και τα Δυτικά Βαλκάνια, τις σχέσεις της Αρμενίας με την ΕΕ, καθώς και θέματα Διασποράς και Ενέργειας.

Στο πλαίσιο της σημερινής, πρώτης συνάντησης σε Υπουργικό επίπεδο, θα καθορισθούν τα επόμενα βήματα και θα εξετασθούν τομείς κοινού ενδιαφέροντος για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας.

Στο περιθώριο της Τριμερούς Συνάντησης, ο κ. Χριστοδουλίδης είχε το πρωί χωριστές συναντήσεις το πρωί τόσο με τον Αρμένιο ομόλογό του όσο και με τον ΥΠΕΞ της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα