Προδρόμου: Αναφέρονταν στον Γλαύκο και μετά μιλούσαν σε κερκίδες γιουχαϊσμάτων

Για το ζήτημα των τετραμήνων αλλά και για τις εξελίξεις στον Δημοκρατικό Συναγερμό μίλησε στο Ράδιο Πρώτο, ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου.

Αρχικά μίλησε για το θεσμό των τετραμήνων σημειώνοντας ότι υπάρχει νομοθεσία. «Τα αποτελέσματα των τετραμήνων δεν δικαιολογούν τους ισχυρισμούς που ακούμε. Έχω ενημερώσει  τους γονείς ειδικά για τα Μαθηματικά της τρίτης Λυκείου ότι ο μέσος όρος είναι όπως πέρσι». Συμπλήρωσε ότι η κατανομή των βαθμολογιών ακολουθεί μια καμπύλη σχεδόν ίδια με την περσινή. «Το ποσοστό των μαθητών που βαθμολογούνται από το 1 μέχρι το 10 είναι σχεδόν

το ίδιο με πέρσι, ενώ το ποσοστό μαθητών βαθμολογίας από 16 μέχρι 20 είναι φέτος 15.4% ενώ πέρσι 15.5%».

Τόνισε ότι αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να τα συγκρίνει  όποιος θέλει με αποτελέσματα των παγκύπριων εξετάσεων. «Όπως αναμενόταν είναι καλύτερα από τις παγκύπριες εξετάσεις του 2021. Τι επόμενες μέρες θα δώσουμε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία. Ίσως να είμαστε σε μια χώρα που δεν θέλει εξετάσεις».
Στη συνέχεια μίλησε και για τις εξελίξεις στον Δημοκρατικό Συναγερμό. «Όλα αυτά προκαλούν μεγάλο προβληματισμό. Η εκλογική αποτυχία είναι ευθύνη συλλογική αλλά πρωτίστως είναι της ηγεσίας και σε εκείνους που οδήγησαν σε αυτές τις επιλογές».

Διαβάστε επίσης: Τορναρίτης: Μαζεύτηκαν άσχετοι στο Πολιτικό Γραφείο για εκφοβισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Συμπλήρωσε ότι «αυτό που άκουγα από τους πολίτες είναι ότι είχαμε μπροστά μας μια υποψηφιότητα που συγκέντρωνε την υποστήριξη και άλλων δυνάμεων, είχε δημοτικότητα και μπορούσαμε να επεκτείνουμε τη διακυβέρνηση με πολιτικές που ωφέλησαν την χώρα, τότε γιατί να πάμε εναντίον. Γιατί να εκλεγεί ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης μας από άλλες δυνάμεις και εμείς να είμαστε απέναντι;». Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα.

Ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι «το βράδυ της πρώτης Κυριακής δεν οφείλαμε να σπεύσουμε ως αντιπολίτευση ενός δικού μας Προέδρου που υποστηρίχθηκε από άλλες δυνάμεις. Θα έπρεπε να κάνουμε μια παραδοχή και υπέρβαση».

Διαβάστε ακόμη: Δημητρίου: Παραιτείται από Εκπρόσωπος ΔΗΣΥ – Υποβάλλει υποψηφιότητα

Τόνισε ότι είναι η δεύτερη φορά με το 2004 που η ηγεσία του ΔΗΣΥ βρέθηκε αντιμέτωπη με την πλειοψηφία του κόμματος. «Τι άλλο θέλουμε για να καταλάβουμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι δυνατόν να μιλάνε κάποιοι στο όνομα του Γλαύκου Κληρίδη για να αποσπάσουν χειροκρότημα. Να μιλάνε για σύνεση και μετά να μιλάνε σε οργανωμένες κερκίδες γιουχαϊσμάτων για να αποτρέψει τις αντίθετες απόψεις. Εγώ λέω ότι δεν είμαστε καλά».

Υπογράμμισε ότι εκτός της ανανέωσης της ηγεσίας που θα ολοκληρωθεί τον Μάιο, χρειάζεται και ένας ιδεολογικός επαναπροσδιορισμός. «Μια πολιτική παράταξη του 33% 35%, όταν κυμαίνεται στο 28%-26% τότε φοβάμαι ότι θα συνεχιστεί η καθοδική πορεία».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό να διεκδικήσει την Προεδρία του κόμματος. «Η δημιουργία κλήματος εκφοβισμού σε μια φιλελεύθερη παράταξη είναι εντελώς άνω ποταμών».

Διαβάστε επίσης: Αβέρωφ σε Χριστοδουλίδη: Είσαι ο νέος τιμονιέρης-Μπορεις να στηρίζεσαι σε ΔΗΣΥ

Δείτε το απόσπασμα στο 1:10

Keywords
Τυχαία Θέματα