Προχωρά το Σχέδιο Νιχάτ Ερίμ - Λύση μέσα από «χρυσά διαβατήρια» στα κατεχόμενα

Τα σχέδια πληθυσμιακής υπέρβασης τoυ Ελληνικού πληθυσμού στην Κύπρο από Τούρκους ως προϋπόθεση για λύση του Κυπριακού  επαναφέρουν οι Τούρκοι με τον μανδύα επενδυτικού προγράμματος προσέκλυσης ξένων επενδύσεων και χορήγησης υπηκοότητας του ψευδοκράτους.

«Πρέπει πράγματι να περπατήσουμε στον ίδιο δρόμο που ακολουθούν οι Ελληνοκύπριοι από το 1963. Εάν ο πληθυσμός είναι ένα σημαντικό στοιχείο στις συνομιλίες της Κύπρου,

γιατί πρέπει οι Τουρκοκύπριοι να διατηρήσουν τον πληθυσμό τους στις 365.000 σε σύγκριση με περίπου 820.000 Ελληνοκύπριους;», γράφει στην  σήμερα στην εφημερίδα Χουριέτ ο τούρκος αρθρογράφος ειδικός για το Κυπριακό, Γιουσούφ Κανλί.

«Έφτασε η μέρα. Αρκετά. Οι ευκαιρίες για την ιθαγένεια πρέπει να ανοίξουν για όσους θέλουν να επενδύσουν στο νησί από όλο τον κόσμο, ειδικά εκείνων που έχουν τουρκοκυπριακή καταγωγή. Πόσο ντροπιαστικό είναι που υπάρχει τόσο μεγάλη αντίθεση που η νέα κυβέρνηση μπορεί να δεχτεί αιτήσεις υπηκοότητας περίπου 8.000 ατόμων, οι περισσότεροι από τους οποίους ζουν στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (TRNC) για περισσότερο από μια δεκαετία, αλλά δεν τους έχει δοθεί υπηκοότητα εξαιτίας ιδολογικών λόγων. Πρέπει να τους δοθούν τα δικαιώματά τους με δίκαιο τρόπο», σημειώνει.

«Μια πολύ πιο φιλελεύθερη πολιτική χορήγησης υπηκοότητας που θα βοηθούσε στην αύξηση του πληθυσμού της Βόρειας Κύπρου κοντά σε αυτήν της ελληνικής Κύπρου θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά μαζί με μια υποδομή που απαιτείται για μια τέτοια αύξηση του πληθυσμού», προσθέτει.

«Πρέπει τώρα να καταδικάσουμε σε αποτυχία τις εντατικές εκστρατείες του ελληνικού λόμπι στους Τουρκοκύπριους και να συνειδητοποιήσουμε ότι η αύξηση του πληθυσμού μας θα είναι το πλεονέκτημά μας. Φυσικά, πρέπει να ληφθούν μέτρα για να διασφαλιστεί η διατήρηση των Τουρκοκυπρίων πολιτιστικών και κοινωνικών χαρακτηριστικών και της ισότητας», τονίζει.

Όπως αναφέρει ο Κανλί  αρχικα, κάποιοι Τ/κ έφυγαν μετά το 1931, εγκαταστάθηκαν στην Τουρκία, πολλοί έφυγαν και εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία και σε πολλές άλλες χώρες. Μετά το 1974 νέοι μετανάστες εγκαταστάθηκαν στα κατεχόμενα από την Τουρκία. «Αυτοί που ‘’αφομοιώθηκαν’’  έχουν γίνει Τουρκοκύπριοι, αν και μερικοί άνθρωποι που ζουν σήμερα στη Βόρεια Κύπρο νοητικά και κοινωνικά αισθάνονται σαν να ζουν ακόμα στις τοπικές πόλεις τους στην Τουρκία. «Είναι το ίδιο όταν βλέπουμε τους ανθρώπους που προέρχονται από τη  Τραπεζούντα, το Χατάι ή οποιαδήποτε πόλη ανήκουν, οι οποίοι έρχονται σε μεγάλες πόλεις και σχηματίζουν τις «μίνι τοπικές πόλεις» τους και επιμένουν να μην εναρμονιστούν, παραμερίζοντας την αφομοίωση. Είναι το ίδιο πρόβλημα αν το δούμε από την τουρκοκυπριακή προοπτική», σημειώνει.

«Δυστυχώς, οι Ελληνοκύπριοι παραπονιούνται ότι αυτοί οι έποικοι άλλαξαν τη δημογραφία της Βόρειας Κύπρου και άλλαξαν την αναλογία του πληθυσμού στο νησί. Το αίτημα για συνέχιση των κυπριακών συνομιλιών από το σημείο που κατέρρευσαν το 2017 στο Crans Montana, κατά κάποιο τρόπο, είναι μια προσπάθεια των Ελληνοκυπρίων να διατηρήσουν εκτός από άλλες παραχωρήσεις που κατάφεραν να πάρουν από τον πρώην Πρόεδρο Μουσταφά Ακίτσι, την λεγόμενη σύγκλιση ότι η αναλογία 1/4 μεταξύ τούρκων και ελλήνων θα διατηρηθεί για τη χορήγηση νέων υπηκοότητας».

«Μια τέτοια συμφωνία, φυσικά, δεν μπορεί να περιγραφεί με τίποτα λιγότερο από εντελώς προδοσία. Γιατί να συμφωνήσουν οι Τούρκοι σε μια συμφωνία ότι για κάθε Τουρκοκύπριο πολίτη, θα υπάρχουν τρεις Ελληνοκύπριοι πολίτες στην Κύπρο; Φυσικά, οι Ελληνοκύπριοι φοβούνται ότι οι Τούρκοι από την ηπειρωτική χώρα ενδέχεται να πλημμυρίσουν το νησί μετά από μια λύση. Γιατί δεν έχουμε τέτοια ανησυχία παρά το γεγονός ότι σε πλήρη αντίθεση με το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό γεννήσεων, οι Ελληνοκύπριοι κατάφεραν να αυξήσουν τον πληθυσμό τους τριπλάσιο - χάρη στα φιλελεύθερα προγράμματα υπηκοότητας και τις σκανδαλώδεις πωλήσεις διαβατηρίων - από το 1963 το ξεκίνημα του κυπριακού προβλήματος;».

Η προειδοποίηση Τατάρ

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σε μια από τις πρώτες του συνεντεύξεις στο τουρκικό ΤRT μετά την εκλογή του, δήλωσε πως για την ενίσχυση του ψευδοκράτους είπε πως είναι σημαντική η αύξηση του πληθυσμού και επομένως στόχος είναι η μετεγκατάσης Τ/κ στην Κύπρο από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία

Διαβάστε επίσης: Τατάρ: Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ η Κύπρος να γίνει Κρήτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ

Ιστορικά αξίζει να σημειωθεί ότι τα σενάρια πληθυσμιακής υπέρβασης του πληθυσμού στο νησί  ήταν ανάμεσα στους μακροστρατηγικούς στόχους των εκθέσων  του Νιχάτ Ερίμ το 1956 για επανάκτηση της Κύπρου. Ο Νιχάτ Ερίμ παρέδωσε, στα τέλη του 1956, δύο εκθέσεις (24 Νοεμβρίου και 22 Δεκεμβρίου) στον τότε πρωθυπουργό της Τουρκίας  Μεντερές, οι οποίες εκθέσεις απετέλεσαν το βασικό στρατηγικό σχέδιο βάσει του οποίου υλοποιήθηκε η τουρκική πολιτική επί του Κυπριακού.

Ο Νιχάτη Ερίμ ήταν ο εμπνευστής της διζωνικής διχοτόμησης και εργάστηκε μεθοδικά για κατάργηση της ορολογίας των δύο κοινοτήτων και μίλησε για "δύο λαούς".

Είναι αυτός, ο οποίος οραματίστηκε την ανταλλαγή πληθυσμών, και τόνισε ως άξονα της τουρκικής πολιτικής, την αύξηση του τουρκικού πληθυσμού της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα