Επιστολή ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ σε Αρχ.Αστυνομίας για εργασιακή ειρήνη στα σώματα ασφαλείας

Μετά τη λήξη των Διαταγμάτων Λοιμοκάθαρσης, τα μέλη του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος, της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου θα κληθούν σε έκτακτη γενική συνέλευση για λήψη αποφάσεων για δυναμικά μέτρα, αναφέρεται σε επιστολή που έστειλε ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ στον Αρχηγό της Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, σε σχέση με σοβαρά εργασιακά ζητήματα, που, όπως λέει, επηρεάζουν τα δικαιώματα χιλιάδων αστυνομικών.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση ανάμεσα στα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, μετά τις

πληροφορίες, για μυστική συνάντηση, την περασμένη εβδομάδα, μεταξύ της ηγεσίας της Αστυνομίας με τη μία μόνο εκ των συντεχνιών (ΠΑΣΥΔΥ-ΣΑΚ), με θέμα την κατάργηση των 15 ημεραργιών από το 2021, σε όλα τα τμήματα που εργάζονται με το σύστημα βάρδιας 12χ36 και την μετατροπή του σε ωράριο 07.00-18.00.

Η εναρμόνιση του ωραρίου εργασίας της Αστυνομίας με αυτό της Δημόσιας Υπηρεσίας, σημειώνεται, δεν εξυπακούει κατάργηση εργασιακών κεκτημένων, ούτε λογιστικές πράξεις χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο άνθρωπος αστυνομικός, αλλά και η ασφάλεια του κράτους, την οποία είμαστε ταγμένοι να διασφαλίσουμε.

Αυτή η πρόθεσή σας, αναφέρει η ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ στον Αρχηγό Αστυνομίας, βρίσκει τον Κλάδο Αστυνομικού Σώματος κάθετα αντίθετο ενώ προστίθεται ότι μονομερείς αποφάσεις, χωρίς διάλογο, με μισθολογικό και εργασιακό κόστος, όπως έγινε με τις αποκοπές των μισθών το 2013, δεν θα γίνουν αποδεκτές.

«Σας ενημερώσαμε εδώ και μήνες, ότι, αξιωματικοί σε Πυροσβεστική, ΜΜΑΔ, Λιμενική, ΑΔΕ Λάρνακας, ΤΑΕ Αρχηγείου, Τμήμα Γ, αλλά και σε άλλα Τμήματα, εξαναγκάζουν μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας σε δημόσιες αργίες και Κυριακές σε υποχρεωτική άδεια, προκειμένου "να μην κοστίζουν" περισσότερο χρήμα στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η ασφάλεια του κράτους στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε κρέμεται από μια κλωστή και ο ΚΑΣ σας ερωτά ευθέως: "δώσατε εσείς ή η Υπουργός Δικαιοσύνης γραπτές οδηγίες για εξοικονόμηση χρημάτων, με ρίσκο την ασφάλεια του κράτους; Ή κάποιοι αξιωματικοί παραγνωρίζουν την ιεραρχία και υποσκάπτουν το έργο σας;"», διερωτάται η Συντεχνία.

Ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ λέει ακόμη ότι έχει 600 μέλη και επηρεάζονται περίπου 3.000 οικογένειες.

«Σας έχουμε αποστείλει κατ’επανάληψη επιστολές ζητώντας συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να μεταφέρουμε τα προβλήματα και μας αγνοείτε. Η Επιτροπή Νομικών της Βουλής προσκαλεί τον ΚΑΣ σε όλες τις συνεδρίες, όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν συναντηθεί μαζί μας, μέσω εκπροσώπων τους, ενώ εσείς και η Υπουργός Δικαιοσύνης, δεν μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε στις επιστολές μας. Μετά τη λήξη των Διαταγμάτων Λοιμοκάθαρσης, θα κληθούν όλα τα μέλη του μεγαλύτερου Κλάδου Αστυνομικής Συντεχνίας σε έκτακτη γενική συνέλευση για λήψη αποφάσεων για δυναμικά μέτρα. Ο συνδικαλισμός αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα θεμέλια της Κυπριακής Δημοκρατίας», καταλήγει η ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ στην επιστολή της προς τον Αρχηγό Αστυνομίας.

Διαβάστε ακόμη: 

Πέραν των 8,500 ελέγχων από Αστυνομία- Ο αριθμός των καταγγελιών

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα