Πότε φτάνουν τα εμβόλια της Moderna στην Κύπρο-Πρεμιέρα για κέντρα εμβολιασμού

Για τις εξελίξεις σε σχέση με το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Κύπρου μίλησε στο Πρωτοσέλιδο η Αν. Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, Δρ. Όλγα Καλακούτα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για καθυστέρηση των εμβολιασμών, σημείωσε ότι «ίσως δεν μπορούμε να μιλήσουμε για καθυστέρηση, αφού αυτό μπορεί να ισχύει μόνο στο κομμάτι της αδειοδότησης κάποιων εμβολίων. Με την έγκριση των εμβολίων προχωρούμε, εμβολιάζοντας τον κόσμο με βάση την προτεραιοποίηση. Από την εβδομάδα που μπαίνει θα έχουμε στην

Κύπρο το εμβόλιο της Moderna».

Σημείωσε ότι «μπορεί να εμφανιστεί καθυστέρηση σε ένα σύστημα υγείας κατά την εφαρμογή των εμβολιασμών, αλλά προσωπικά  νιώθω ότι δεν υπάρχει αυτή η καθυστέρηση, προχωρούμε παραλαμβάνοντας εμβόλια». Υπενθύμισε μάλιστα ότι πάντα φυλάμε τα μισά εμβόλια.

Από σήμερα αρχίζουν να λειτουργούν τα κέντρα εμβολιασμών, δοκιμάζεται και αυτό το κομμάτι. Αυτό θα επιτρέψει πολύ μεγαλύτερο αριθμό ατόμων για να εμβολιαστούν, νοουμένου ότι θα έχουμε εμβόλια.

Όσον αφορά στη μη ολοκλήρωση των εμβολιασμών στους οίκους ευγηρίας, εξήγησε ότι κάποιοι από αυτούς είχαν εμβολιάσει πρόσφατα τους ενοίκους του με το εμβόλιο της εποχικής γρίπης και πρέπει να περάσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Επίσης, πολλές στέγες ηλικιωμένων είχαν κτυπηθεί από τον κορωνοϊό και χρειάζεται να γίνει ομαλοποίησή τους.

Επίσης αναφέρθηκε σε κάποιες αδυναμίες της πλατφόρμας, οι οποίες διορθώθηκαν, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Ανακοινώνονται τα νέα μέτρα: Οι πληροφορίες για Lockdown με επιστροφή του sms

Πάνος: Με θετικό μάτι το lockdown-Κυκλοφορία φαρμακευτικών σκευασμάτων (VID)

Keywords
Τυχαία Θέματα