«Μπράβο σε Μπεργκ, χρόνο σε Πετράκη, κορυφαίος ο Κέρκεζ, αδικημένος ο Τιμούρ»

Προσκεκλημένος στην εκπομπή «Χωρίς VAR» (Cablenet) ο Τόζα Σάμπουριτς κλήθηκε να σχολιάσει τους προπονητές των τεσσάρων ομάδων που προπορεύονται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος (ΑΕΛ, Απόλλων, Ομόνοια, Ανόρθωση).

«Πραγματικά λέω μπράβο στην Ομόνοια. Σε όλους. Πρώτα στον προπονητή (σ.σ.: Χένινγκ Μπεργκ). Είναι έμπειρη ομάδα, ξέρουν τι θέλουν και να παίρνουν αποτελέσματα, βοήθησε η Ευρώπη, είναι μαζί ενάμισι χρόνο. Έχουν πολύ δυνατή ομάδα και, αν κάνουν άλλη κίνηση, θα είναι ακόμη πιο ισχυρή. Μου θυμίζουν τον ΑΠΟΕΛ.

Όπως έξυπνα δουλεύαμε και είχαμε τόσο καλά αποτελέσματα», σχολίασε αρχικά ο Σέρβος, ο οποίος στη συνέχεια επαίνεσε και τον προπονητή της ΑΕΛ, Ντούσαν Κέρκεζ.

«Έκανε τόσα σωστά πράγματα. Για μένα είναι ο κορυφαίος. Είναι σημαντικό ότι δουλεύει με χαμηλό προϋπολογισμό, δείχνει πόσο σωστά δουλεύει ως προπονητής. Έχει διοίκηση που τον στηρίζει, δουλεύει σωστά και γι’ αυτό έχει αποτελέσματα. Είναι πρώτη η ΑΕΛ, βεβαίως έχει πολλά παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή για να πάρει παίκτες η ΑΕΛ, πρέπει να βρει καλύτερους από αυτούς που έχει. Άμα μπορούν, είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουν. Αυτοί ξέρουν καλύτερα τι πρέπει να κάνουν. Δεν θα είναι εύκολο να παραμείνουν πρώτοι, είναι δύσκολο πρωτάθλημα, είναι εκεί κοντά ισοδύναμες ομάδες και θα έχει πολλά δύσκολα παιχνίδια».

Για τον Γιάννη Πετράκη ο Σάμπουριτς υπογράμμισε: «Στον Απόλλωνα είχαν τον Σωφρόνη τόσα χρόνια με πολλές επιτυχίες, ειδικά ευρωπαϊκές. Ο άνθρωπος έδειξε δουλειά, έμαθε, είναι έμπειρος και έγινε μια αλλαγή. Ήρθε ένας άλλος έμπειρος προπονητής (σ.σ.: Γιάννης Πετράκης) με διαφορετικό στυλ. Θέλει χρόνο να εφαρμόσει το δικό του στυλ. Συμφωνώ πως έχει πολύ καλούς παίκτες, αλλά ο Κέρκεζ στην ΑΕΛ για παράδειγμα έβγαλε το 100% των ποδοσφαιριστών. Ο Απόλλων ακόμα».

Τέλος, για τον Τιμούρ Κετσμπάια ο Σέρβος εκτίμησε: «Άδικα τον κριτικάρουν. Ξέρει πολύ καλά τους ποδοσφαιριστές -και από τη Γεωργία και από την Ελλάδα. Περιμένει πολύ περισσότερα από αυτούς και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει να τους το βγάλει. Όποιος παίζει σε Απόλλωνα, Ομόνοια, Ανόρθωση, θα πρέπει να έχει πίεση. Όπου παίζουν, είναι φαβορί και πρέπει να νικήσουν. Εμείς ακούμε τις φωνές του Τιμούρ από την τηλεόραση και λέμε 'αμάν'. Όμως είναι πολύ διαφορετικός άνθρωπος στην καθημερινότητα, τον έζησα, δούλεψα μαζί του στον ΑΠΟΕΛ. Είναι σωστός με τους ποδοσφαιριστές».

Keywords
Τυχαία Θέματα