Πρατηριούχοι: Ζητούν τις θέσεις των υποψηφίων για τα καύσιμα από κατεχόμενα

Για την καταγγελία που θα προβούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Πρατηριούχων, Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

Αρχικά ανέφερε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια, ούτε έχει συζητήσει ποτέ μαζί μας».

Διαβάστε ακόμη: Οι πρατηριούχοι καταγγέλλουν την ΚΔ στην ΕΕ για τα καύσιμα από τα κατεχόμενα

Διερωτήθηκε αν η Κυπριακή Δημοκρατία δεν ενδιαφέρεται για τα 180 εκατομμύρια που παίρνουν τα κατεχόμενα κάθε χρόνο.

«Είναι τρεις φορές περισσότερες οι απώλειες των εσόδων από τα χρυσά διαβατήρια. Καλούμε τον Γενικό Ελεγκτή να διεξάγει έρευνα».

Σημείωσε ότι θα προσφύγουν στα αρμόδια Υπουργεία και ταυτόχρονα θα αποταθούν στην ΕΕ. «Ζητούμε τις θέσεις των υποψήφιων Προέδρων. Καλώ τα κόμματα και τους υποψήφιους να τοποθετηθούν». Συμπλήρωσε ότι θέλουν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Για το θέμα μίλησε και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης, ο οποίος ανέφερε ότι δεν έχουν τοποθετηθεί επειδή υπάρχουν άτομα που πηγαίνουν στα κατεχόμενα για τους δικούς τους λόγους. «Είναι μια πολιτική θέση και οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν αν η ποιότητα των καυσίμων στα κατεχόμενα είναι υποδεέστερη από τα καύσιμα στις ελεύθερες περιοχές, τότε θα πληρώσουν διπλά και τριπλά τα επόμενα χρόνια γιατί θα προκαλέσουν πρόβλημα στα οχήματα τους».

Επεσήμανε ότι το κράτος οφείλει να προβεί σε μελέτη για την ποιότητα καυσίμων μεταξύ των ελεύθερων περιοχών και των κατεχομένων.

Διαβάστε επίσης: Καύσιμα: €180 εκ. στα πρατήρια των κατεχομένων από Ε/κ

Keywords
Τυχαία Θέματα