Πράσινο προβάδισμα για τελικό

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με 2-0

Με σκόρερ τους Μολέδο (21΄) και Λέτο (83΄), ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-0 τον ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό και πήρε σαφέστατο προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο

Μαρίνος Ουζουνίδης, σε αντίθεση με τον αγώνα πρωταθλήματος προ ημερών, παρέταξε αυτήν τη φορά το βασικό σχήμα του και οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν.

Μετά το πρώτο τέταρτο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν, κι αφού έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες στο δίλεπτο 19΄- 20΄ με τον Μπεργκ (σουτ άουτ, απίθανη απόκρουση Γλύκου σε κεφαλιά), άνοιξαν το σκορ στο 21΄ με τον προωθημένο Μολέδο: σε σουτ του Βιγιαφάνιες και κόντρα ο Γλύκος απομάκρυνε με τη γροθιά, ο Μπεργκ γύρισε την μπάλα με το κεφάλι και ο Βραζιλιάνος στόπερ με νέα κεφαλιά την έστειλε πρώτα στο δεξί δοκάρι και ύστερα στα δίχτυα του Γλύκου.

Ο «Δικέφαλος» έχασε σπάνια ευκαιρία, για να ισοφαρίσει στο 28΄, όταν ο Ουάρντα βρήκε τον Λέοβατς, εκείνος γύρισε έξοχα στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο επερχόμενος Ενρίκε έκανε κάκιστο τελείωμα.

Στο 66΄ ο Μπεργκ ανάγκασε τον Γλύκο σε νέα μεγάλη απόκρουση, στο 70΄ ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Χουλτ και στο 83΄ ο Λέτο διαμόρφωσε το τελικό σκορ με κοντινό σουτ από πάσα του Μπεργκ, ο οποίος σήμερα από σκόρερ ενδύθηκε το ρόλο του δημιουργού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (87΄ Μόλινς), Εμποκού, Κλωναρίδης (75΄ Λέτο), Μπεργκ (90΄+2 Ρέις).

ΠΑΟΚ : Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Σάκχοφ (88΄ Τσίμιροτ), Κάνιας, Ουάρντα, Ενρίκε (58΄ Πέλκας), Κάμπος (73΄ Κίτσιου), Κουλούρης.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ
Απόψε (19:30) θα διεξαχθεί ο άλλος ημιτελικός με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί στο «Καραϊσκάκη» την ΑΕΚ, σ' ένα ματς χωρίς ασφαλή προγνωστικά. Η ομάδα του Πειραιά στοχεύει στο νταμπλ, ενώ για τον «δικέφαλο» η διοργάνωση του κυπέλλου είναι ο μεγάλος στόχος για διάκριση τη φετινή σεζόν.

Εκτός αποστολής για την ΑΕΚ έμειναν οι τραυματίες Λαμπρόπουλος, Αϊντάρεβιτς, αλλά και οι Μπακάκης, Βινίσιους, Αλμέιδα. Από πλευράς Ολυμπιακού, ο Τάκης Λεμονής αναμένεται να προβεί σε πάνω από έξι αλλαγές, σε σχέση με τους 11 που παρέταξε στη Λειβαδιά.
Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν 26 (ΑΕΚ-Ολυμπιακός) και 27 Απριλίου (ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός).

Keywords
Τυχαία Θέματα