Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Μέι-Κόρμπιν για το Brexit

Ως «χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων» περιέγραψε εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν στο κοινοβούλιο ο ηγέτης του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν και η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από την αλλαγή στάσης του κ. Κόρμπιν, ο οποίος αρχικά είχε αρνηθεί την πρόκληση της κ. Μέι για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα στο Brexit.

Ο ηγέτης των Εργατικών είχε θέσει ως όρο για τη συνάντηση τον αποκλεισμό της πιθανότητας του Brexit χωρίς συμφωνία. Τελικά αποδέχθηκε την πρόκληση μετά από

τη χθεσινή υπερψήφιση στη Βουλή τροπολογίας που απορρίπτει το no deal, χωρίς πάντως να δεσμεύει την κυβέρνηση.

Ο κ. Κόρμπιν επανέλαβε στην Πρωθυπουργό τη θέση του κόμματός του ότι η Βρετανία πρέπει να επιδιώξει μία τελωνειακή ένωση με την ΕΕ καθώς αποχωρεί από αυτήν, αλλά και να διατηρήσει στενή σχέση με την ενιαία αγορά.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε αργότερα ότι η Πρωθυπουργός πιστεύει πως η Βρετανία πρέπει να είναι ελεύθερη να καθορίζει στο μέλλον τη δική της εμπορική πολιτική, κάτι που δεν συνάδει με την παραμονή της σε μια τελωνειακή ένωση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους.

Εντός της ημέρας η κα Μέι θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Έχει προηγηθεί η απόρριψη από πλευράς Ευρωπαίων αξιωματούχων και ηγετών του αιτήματος επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Brexit που επιδιώκει το Λονδίνο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα