Πούτιν: Η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία έχει αποκτήσει θετική δυναμική

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία έχει αποκτήσει θετική δυναμική και ότι ελπίζει οι στρατιώτες του να φέρουν περισσότερες νίκες αφότου η Ρωσία διεκδίκησε τον έλεγχο της ανατολικής ουκρανικής πόλης εξόρυξης αλατιού Σολεντάρ.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου έχει πυροδοτήσει μία από τις πιο θανατηφόρες ευρωπαϊκές συγκρούσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τη μεγαλύτερη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Δύσης

από την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962.

Η Ρωσία δήλωσε την Παρασκευή ότι οι δυνάμεις της είχαν πάρει τον έλεγχο του Σολεντάρ, μια σπάνια επιτυχία για τη Μόσχα μετά από μήνες ανατροπών στο πεδίο της μάχης.

«Η δυναμική είναι θετική», είπε ο Πούτιν στην κρατική τηλεόραση Rossiya 1 όταν ρωτήθηκε για την κατάληψη του Σολεντάρ. «Όλα εξελίσσονται στο πλαίσιο του σχεδίου του Υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού».

«Και ελπίζω ότι οι μαχητές μας θα μας ευχαριστήσουν ακόμη περισσότερο με τα αποτελέσματα της μάχης τους», είπε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν θεωρεί τώρα τον πόλεμο στην Ουκρανία ως μια υπαρξιακή μάχη με μια επιθετική και αλαζονική Δύση και έχει πει ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για να προστατεύσει τον εαυτό της και τον λαό της από κάθε επιτιθέμενο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν καταδικάσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως αυθαίρετη αρπαγή εδαφών, ενώ η Ουκρανία έχει ορκιστεί να πολεμήσει μέχρι να εκδιωχθεί και ο τελευταίος Ρώσος στρατιώτης από το έδαφός της.

Ένας περιφερειάρχης στην Ουκρανία δήλωσε το Σάββατο ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να μάχονται για να διατηρήσουν τον έλεγχο του Σολεντάρ. Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου που εδρεύει στην Ουάσινγκτον δήλωσε ότι είναι πολύ απίθανο οι ουκρανικές δυνάμεις να εξακολουθούν να έχουν θέσεις εντός του ίδιου του Σολεντάρ.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως την κατάσταση στο Σολεντάρ. Καμία πλευρά δεν δημοσιεύει ενημερωμένα στοιχεία για τον αριθμό των νεκρών από τον πόλεμο.

Διαβάστε επίσης: Κόγκο: Νεκροί και τραυματίες από βομβιστική επίθεση σε προτεσταντική εκκλησία

Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Μπέλγκοροντ

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν σε μια έκρηξη που σημειώθηκε σε αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, επικαλούμενο τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το TASS ανέφερε νωρίτερα ότι φωτιά ξέσπασε σε ένα τοπικό πολιτιστικό κέντρο κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο οποίο αποθηκεύονταν πυρομαχικά, που προκάλεσαν την έκρηξη. Έκανε λόγο για 10 Ρώσους στρατιώτες τραυματίες.

Στην περιοχή Μπέλγκοροντ στη μεθόριο Ρωσίας και Ουκρανίας, βρίσκονται ρωσικές στρατιωτικές βάσεις και πεδία εκπαίδευσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα