Πουρνάρα: Για παιχνίδι έναντι χρημάτων οι μαχαιριές- Βίντεο από τις συμπλοκές

Για ένα παιχνίδι, έναντι χρηματικού αντιτίμου, φέρεται να μαχαίρωσε 15χρονος Σομαλός, τον 17χρονο ομοεθνή του, στο Πουρνάρα.


Ενεργό ηφαίστειο το κέντρο φιλοξενίας στην Κοκκινοτρομιθιά. Στις 2+30 τα ξημερώματα, η αστυνομία πληροφορήθηκε τραυματισμό ανήλικου Σομαλού, από επίσης ανήλικο ομοεθνή του.    

Καταδεικνύοντας γι’ άλλη μια φορά, πως η αυξημένη παραβατικότητα, ιδιαίτερα σε συνθήκες εγκλεισμού, σε συνδυασμό με την υπερσυσσώρευση πληθυσμού στον καταυλισμό, καθιστούν τη διαχείριση του πληθυσμού ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα. 

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές

για το τι προκάλεσε τον καυγά, μια εκ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, είναι πως προηγήθηκε παιχνίδι έναντι χρηματικού αντιτίμου, το οποίο προκάλεσε αντιπαράθεση. 

Όταν ο 17χρονος πήγαινε για ύπνο, τού έγινε η επίθεση. 

Ο τραυματίας υπεβλήθη σε εγχείρηση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, καθώς δέχθηκε τραυματισμούς στον θώρακα, στη μασχάλη και στην κοιλιακή χώρα, με την κατάστασή του να αξιολογείται ως κρίσιμη.  

«Εναντίον του 15χρονου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, έχει δοθεί η φωτογραφία του ανήλικου στη δημοσιότητα», όπως αναφέρει η Μαρίνα Χριστοδούλου, λειτουργός Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας.

Ο φερόμενος ως δράστης, ονομάζεται FARAH HASSAN FARAH.

Το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με την προηγηθείσα συμπλοκή Κογκολέζων και Νιγηριανών.

Για τις χθεσινές συμπλοκές Αφρικανών, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για 27χρονο, ο οποίος και καταζητείται.  Το Σίγμα εξασφάλισε αποκλειστικά, μικρής διάρκειας βίντεο.

Διακρίνονται πρόσωπα να τρέχουν, κρατώντας ξύλα, ενώ ακολούθησαν φωνές τρόμου και κυνηγητό.

Σε άλλο βίντεο, διακρίνονται πρόσωπα να πετούν πέτρες.    

Ο καταυλισμός φιλοξενεί γύρω στα 2250 άτομα, ενώ η χωρητικότητα του δεν υπερβαίνει τα χίλια.  Ο πληθυσμός στο Πουρνάρα, πλέον, όπως δηλώνουν και οι αρμόδιοι, δεν είναι διαχειρίσιμος, λόγω, κυρίως, των στοχευμένων ροών από τα κατεχόμενα, με εμπλοκή διακινητών.  

Όπως αναφέρει αιτητής ασύλου στο Σίγμα, «ήρθαμε από τα κατεχόμενα. Όλοι μας. Μας βοήθησαν, αλλά τους πληρώσαμε 200ευρώ».

Με κάποιους, να αναφέρουν πως μένουν εκτός του καταυλισμού, σ΄ένα μικρό κτίσμα πλησίον του χώρου φιλοξενίας.

Η επίσπευση των διαδικασιών, μέσω ταχύρρυθμων εξετάσεων ασύλου, είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη, ενώ οι κάτοικοι των γύρω περιοχών βρίσκονται στα όριά τους.

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει πως βρίσκεται σε αναμονή υπογραφής άλλων δύο μνημονίων για επιστροφές όσων απορρίπτονται οι αιτήσεις τους.  

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε επίσης:

Πουρνάρα: Ένταλμα σύλληψης για 27χρονο- Η κατάσταση υγείας του 17χρονου

Μαρτυρία για τις συμπλοκές στο Πουρνάρα: «Ήταν σαν ένας μεγάλος πόλεμος» (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πουρνάρα, #45 Βίντεο,pournara, #45 vinteo