Πούλησε το σπίτι στη Νήσο των Εχιδνών ο εγγονός Ντενκτάς

Το σπίτι στη Νήσο των Εχιδνών (βραχονησίδα απέναντι από τον κατεχόμενο Άγιο Γεώργιο Κερύνειας) που είχε αφήσει κληρονομιά ο πρώην Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς στον εγγονό Ραούφ Ντενκτάς πουλήθηκε στον συνέταιρο του εγγονού Ντενκτάς, Μπουράκ Μπασλιλάρ, ο οποίος είχε λάβει την «υπηκοότητα» το 2012 από την τότε «κυβέρνηση» Ιρσέν Κιουτσιούκ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Μπουγκιούν Κίπρις γράφει ότι φημολογείται πως ο Μπασλιλάρ θα κατεδαφίσει το υφιστάμενο σπίτι και θα κτίσει στην θέση του ένα πολυτελές αρχοντικό

για την οικογένειά του.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το όνομα του Μπουράκ Μπασλιλάρ είχε ακουστεί για πρώτη φορά στις αποκαλύψεις του Τούρκου εθνικιστή μαφιόζου, Σεντάτ Πεκέρ, ο οποίος είχε αποκαλέσει τον Μπασλιλάρ «πρίγκιπα του ΦΕΤΟ», δηλαδή της οργάνωσης του ιμάμη Φετχουλλάχ Γκιουλέν, που θεωρείται ο υποκινητής της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016. Η δίωξη του Μπασλιλάρ ακυρώθηκε όμως αφότου έγινε «δηλωσίας», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Την πώληση του σπιτιού στη Νήσο των Εχιδνών επιβεβαίωσε και ο πατέρας του εγγονού Ραούφ, Σερντάρ Ντενκτάς όταν ρωτήθηκε σχετικά από την εφημερίδα. «Μήπως δεν πουλούν όλοι τα σπίτια τους», διερωτήθηκε αναφέροντας ότι το σπίτι εκείνο δεν ανήκει στο «κράτος», αλλά αποκτήθηκε με «βαθμούς περιουσίας ίσης αξίας» κατά τις δεκαετίες 1970 και 1980 και δόθηκε τίτλος ιδιοκτησίας στο όνομα του πατέρα του [Ραούφ Ντενκτάς].

Ο κ. Ντενκτάς είπε ότι στην Νήσο των Εχιδνών, η οποία είναι στρατιωτική περιοχή, υπάρχουν άλλα τουλάχιστον 10 σπίτια εκτός από το σπίτι του πατέρα του.

Διαβάστε επίσης: Πιάστηκε «αδιάβαστος» για τα γεγονότα στην Κύπρο ο Τούρκος «πρέσβης»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πούλησε, Νήσο, Εχιδνών, Ντενκτάς,poulise, niso, echidnon, ntenktas