Πού οφείλονται οι ελλείψεις φαρμάκων στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις ελλείψεις στα φαρμακευτικά σκευάσματα καλείται να διαχειριστεί ο ΟΑΥ καθώς ανάμεσα σε αυτά υπάρχει φάρμακα τα οποία δεν υπάρχουν αντίστοιχα διαθέσιμα σκευάσματα.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι η Ανώτερη Λειτουργός του ΟΑΥ Γνωσία Αχνιώτου ανέφερε ότι πάντα υπάρχουν φάρμακα που για διάφορους λόγους είναι σε έλλειψη.

«Το θέμα των φαρμάκων είναι περίπλοκο, υπάρχουν εταιρείες που για παράδειγμα για λόγους εμπορικούς δεν ενδιαφέρονται πλέον γιατί τα φάρμακα είναι πολύ φτηνά και δεν τους συμφέρει να τα παράγουν ή υπάρχει πολύ μικρή διαθεσιμότητα. Οι ελλείψεις είναι κάτι που υπάρχει

και θα συνεχίσει να υπάρχει» ανέφερε η κ. Αχνιώτου.

Συμπλήρωσε ότι δεν αφορά πάντα συγκεκριμένα προϊόντα αλλά μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε φάρμακο. «Αυτό όμως που υπάρχει σημασία είναι στα φάρμακα που δεν υπάρχει ανταλλάξιμο. Για πολλά προϊόντα υπάρχουν επιλογές και εκεί δεν ανησυχούμε.

Εκεί που υπάρχει πρόβλημα είναι όταν το φάρμακο είναι μοναδικό και η εταιρεία δεν μας έχει ενημερώσει εγκαίρως. Ακόμη και μοναδικό αν είναι αν η εταιρεία μας ενημερώσει εγκαίρως εμείς θα αποταθούμε στο Υπουργείο Υγείας και προβαίνουμε σε επείγουσες αγορές από άλλες πηγές μέχρι να αποκατασταθεί το προϊόν που φέρνει η εταιρεία στην Κύπρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα