Που κρίθηκε το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών

Ο Νίκος Αναστασιάδης επανεξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξασφαλίζοντας ποσοστό 56% έναντι του Σταύρου Μαλά ο οποίος έλαβε 44%.

Πριν από την αναμέτρηση υπήρχαν δυο κλειδιά τα οποία θα έκριναν το αποτέλεσμα. Το ένα ήταν οι ψηφοφόροι των κομμάτων, οι υποψήφιοι των οποίων έμειναν εκτός δευτέρου γύρου και το δεύτερο στοιχείο η συμπεριφορά όσων επέλεξαν να μείνουν στην αποχή τον πρώτο γύρο των Εκλογών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το ΣΙΓΜΑ

και η εταιρία Prime, ο Νίκος Αναστασιάδης ήταν αυτός που κατάφερε να αποσπάσει το μεγαλύτερο μερίδιο των αυτών των ψηφοφόρων.

Πιο συγκεκριμένα το 50% των ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ κινήθηκε προς την υποψηφιότητα του καθώς επίσης το 75% της Αλληλεγγύης και το 69% των ψηφοφόρων του ΕΛΑΜ.

Ένα άλλο επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο για το οποίο έκανε ιδιαίτερη αναφορά ο εκλογικός αναλυτής Νάσιος Ορεινός, ήταν η επιστροφή ψήφων προς τον Νίκο Αναστασιάδη οι οποίοι τον πρώτο γύρο, στα πλαίσια της λεγόμενης πριμοδότησης κατευθύνθηκαν στον Σταύρο Μαλά.

Οι ψήφοι αυτοί όπως πρόσθεσε ο κ. Ορεινός σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς ανέρχονται κοντά στις 9.000.

Ο συνδυασμός αυτών των στοιχείων έδωσε την μεγάλη νίκη στον Νίκο Αναστασιάδη επανεκλέγοντας τον για δεύτερη συνεχόμενη θητεία στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το Sigmalive κατέγραφε λεπτό προς λεπτό όσα διαδραματίστηκαν από την πρωί της εκλογικής μάχη μέχρι και την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας όπου και μπορείτε να δείτε εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα