ΠΟΣΠΦ: Άμεση ψήφιση του νόμου για την φαρμακευτική κάνναβη

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συγγενών Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) ζητά την άμεση και χωρίς χρονοτριβή ψήφιση του νόμου και κανονισμών, οι οποίοι θα επιτρέψουν την προμήθεια φαρμακευτικής κάνναβης σε ασθενείς, που την χρειάζονται για αντιμετώπιση χρόνιου πόνου και άλλων παθήσεων, στις οποίες αποδεδειγμένα έχει θετική δράση.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΣΠΦ αναφέρει πως η διάθεσή της θα προσφέρει σε ασθενείς σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών και παθήσεων καλύτερη ποιότητα ζωής και διαχείριση των συμπτωμάτων.

«Πρέπει

χωρίς καθυστέρηση ο σχετικός νόμος και οι κανονισμοί να οδηγηθούν στην ολομέλεια για ψήφιση. Οποιεσδήποτε ανησυχίες για κακή χρήση κατά την παραγωγή και διάθεση δεν πρέπει να στερήσουν από τους ασθενείς την πρόσβαση στη φαρμακευτική κάνναβη αλλά να οδηγήσουν σε υιοθέτηση αυστηρότερων δικλείδων ασφαλείας αν όσες περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο ήδη δε θεωρούνται ικανοποιητικές», αναφέρει η ΠΟΣΠΦ.

Προσθέτει, εξάλλου, ότι «σε περίπτωση κατά την οποία η βουλή θεωρήσει ότι αυτό δεν είναι δυνατό τότε θα πρέπει να διαχωριστεί η παραγωγή από την προμήθεια της φαρμακευτικής κάνναβης σε ασθενείς ώστε να μην γίνουν για μια ακόμη φορά θύματα των διαδικασιών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα