Έτσι θα λαμβάνουν επιχειρήσεις και εργοδότες εξώδικα για rapid τεστ

Απορίες δημιουργούνται για το πώς οι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι θα λαμβάνουν εξώδικα σε περίπτωση που δεν προσκομίζουν αρνητικό τεστ για τον κορωνοιό, με την επαναδραστηριοποίηση τους.


Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για αποκλιμάκωση των μέτρων,  το ποσοστό του προσωπικού που μπορεί να έχει φυσική παρουσία στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες, χωρίς ελάχιστο και μέγιστο αριθμό ατόμων αυξάνεται από 25% σε 50% από την πρώτη φάση αποκλιμάκωσης.

Επιχειρήσεις και υπηρεσίες θα πρέπει να προχωρούν

σε διαγνωστικούς ελέγχους στους εργαζόμενούς στο ελάχιστο ποσοστό αριθμού που έχει καθοριστεί, δηλαδή στο 20%.

Τα παραδείγματα

Ως εκ τούτου, εξώδικα θα λαμβάνουν οι επιχειρήσεις που δεν ικανοποιούν το καθορισμένο ελάχιστο ποσοστό προσκόμισης εγγράφων αρνητικών τεστ.

Σε περίπτωση όμως που εργαζόμενος, -μετά από σύσταση του εργοδότη του-, αρνηθεί να προσκομίσει αρνητικό τεστ, το εξώδικο θα αφορά τον εργαζόμενο και όχι την επιχείρηση.

Παράλληλα, η επιχείρηση έχει το δικαίωμα να μην επιτρέψει στον εργαζόμενο να εργαστεί.

Οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις θα διενεργούνται από το Υπουργείο Εργασίας.

Από σήμερα εντωμεταξύ (2/02) ξεκίνησε το πρόγραμμα ελέγχου με rapid test αντιγόνου των εργαζομένων στις πιο πάνω επιχειρήσεις που επαναδραστηριοποιούνται και σχολικές μονάδες στις 8 Φεβρουαρίου.

Για να καταστεί εφικτός ο έλεγχος όλων των εργαζόμενων που θα επανέλθουν στον εργασιακό τους χώρο, έχει γίνει ομαδοποίηση των εργαζομένων αλφαβητικά με βάση το επίθετό τους.

Διαβάστε επίσης:

Πρόστιμο σε εργαζόμενους χωρίς αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό

Ξεκινά ο έλεγχος με rapid τεστ για τους εργαζόμενους (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Keywords
Τυχαία Θέματα