Πώς να κάνετε το παιδί σας να σας υπακούσει!

Είναι λογικό ότι σε κανένα γονιό δεν αρέσει να φωνάζει στο παιδί του. Κάθε φορά που ο τόνος της φωνής ενός γονιού ανεβαίνει, αυτομάτως νιώθει τύψεις.

Φυσικά, εαν οι γονείς ακολουθήσουν μερικά βήματα τότε μπορούν να εξασφαλίσουν ότι αυτές οι φορές-έντασεις θα είναι ελάχιστες. 

-Φανείτε συνεπής

Είναι δελεαστικό στους γονείς να υποκύπτουν στα παρακάλια των παιδιών τους, όταν έχουν κάνει κάποια αταξία και βρίσκονται αντιμέτωπα με τις αναμενόμενες συνέπειες. Το καλό εδώ θα ήταν με ήρεμη φωνή να τους εξηγήσουν τί έκαναν.

-Σταθείτε στα γεγονότα

Όταν οι γονείς έχουν εξηγήσει

χιλιάδες φορές στο νήπιο ότι μια πράξη του ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα κι εκείνο την επαναλαμβάνει, είναι απολύτως λογικό να εκνευρίζονται.

Ωστόσο, ακόμη κι αν είναι σίγουροι ότι γνωρίζει ότι δεν είναι σωστό να τρέχει μέσα στην κουζίνα, τότε πρέπει να αποφύγουν να χαρακτηρίζουν το ίδιο το παιδί και μείνουν στο γεγονός του λάθους του.

- Ορίστε σταθερούς κανόνες

Κάθε οικογένεια έχει τις δικές της αρχές και αξίες, και βάσει αυτών θα πρέπει να δημιουργήσει και τους δικούς τους κανόνες.

Αυτοί θα πρέπει να είναι ξεκάθαροι, να διατυπώνονται απλά, να είναι σταθεροί, αλλά και να τηρούνται από όλους.

- Συζήτηση

Όταν ένα παιδί ρωτά γιατί πρέπει να κάνει αυτό που του λέει ο γονιός του, τότε πρέπει να αποφύγει  το πατροπαράδοτο “γιατί έτσι”. Είναι σημαντικό να αντιλαμβάνεται τη σημασία των πράξεών του.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς,pos