Πώς η μουσικοθεραπεία βοηθάει στην εφηβική κατάθλιψη

Πρόσφατη μεγάλη έρευνα καταδεικνύει ότι η μουσικοθεραπεία μειώνει την κατάθλιψη σε παιδιά και έφηβους με συναισθηματικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Bournemouth University και του Queens University Belfast και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Child Psychology and Psychiatry. Η μουσικοθεραπεία εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια σε παιδιά και έφηβους με ψυχικές δυσκολίες και διαταραχές. Παρόλα αυτά, πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα στο είδος της μέχρι σήμερα,

η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλινικό πλαίσιο με 251 συμμετέχοντες.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 251 παιδιά και έφηβοι ηλικίας 8-16 ετών με συναισθηματικές, κοινωνικές, συμπεριφορικές και αναπυξιακές δυσκολίες. Τα παιδιά και έφηβοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: 128 έλαβαν τη συνήθη φροντίδα, ενώ 123 έλαβαν μουσικοθεραπεία επιπρόσθετα της συνήθισμένης φροντίδας.

Τα παιδιά και οι έφηβοι που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα μουσικοθεραπείας παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στην αυτοεκτίμηση τους και σημαντική μείωση στην κατάθλιψη σε σχέση με αυτούς που δεν έλαβαν μουσικοθεραπεία.

Διαβάστε περισσότερα στο paidiatros.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα