Πορτογαλία: Τι απάντησε ο Σάντος για το μέλλον του - Οι υποψήφιοι διάδοχοι

Η ήττα με 2-1 από τη Σερβία μέσα στο «Ντα Λουζ» και η συμμετοχή της Πορτογαλίας στα play off για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ του Κατάρ φέρνουν στην επιφάνεια «θέμα Σάντος».

Ο άλλοτε ομοσπονδιακός μας τεχνικός και προπονητής των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, Φερνάντο Σάντος δέχεται σφοδρή

κριτική από τα ΜΜΕ για τις επιλογές του. Γίνεται πολύ κουβέντα για το μέλλον του και αρκετοί αρθρογράφοι δεν αποκλείουν άμεσες εξελίξεις στην Εθνική.

Και αυτά τη στιγμή που γίνεται μεγάλη αναφορά στις αντιδράσεις του κόσμου μετά την ήττα από τη Σερβία. Εκατοντάδες Πορτογάλοι σήκωσαν λευκά μαντήλια, ενώ ακούστηκαν και πολλά σφυρίγματα με τον Τύπο της χώρας να εκτιμά πως υπάρχει πίεση προς την Ομοσπονδία να δει το θέμα προπονητή.

Επίσης ο Σάντος βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής του Τύπου για την απάντηση που έδωσε σε ερώτηση που τέθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς γιατί μία ομάδα με τόσο ταλέντο αποδίδει τόσο λίγο.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως δεν βρίσκει την απάντηση για να δεχθεί στη συνέχεια ερώτηση για το αν υπάρχει ανοικτό ενδεχόμενο απόλυσης  του έπειτα απ' αυτό το αποτέλεσμα.

«Αυτό για τους προπονητές είναι ένα ερώτημα που τίθεται πολλές φορές», είπε αρχικά ο Σάντος και υπογράμμισε ότι «είναι προφανές πως το κοινό είναι δυσαρεστημένο, η ομάδα δεν έπαιξε καλά σε αυτά τα παιχνίδια, οπότε είναι φυσιολογικό για τους Πορτογάλους να εκφράσουν αυτή την επιθυμία. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα».

Και στη συνέχεια ο Πορτογάλος έδωσε το σύνθημα της «επόμενης μέρας», χωρίς, ωστόσο, να πείθει τα ΜΜΕ που έσπευσαν να αναφερθούν στο περιστατικό με τον Ρονάλντο. Βέβαια, ο Σάντος ισχυρίστηκε πως «ο Κριστιάνο έλεγε σε έναν άλλον παίκτη ότι στο πρώτο ματς είχε πετύχει ένα γκολ και του το είχαν ακυρώσει. Ήταν εκνευρισμένος, όπως ήμουν κι εγώ».

«Τώρα είμαι εδώ και πιστεύω ότι έχω όλη την ικανότητα να πάω την Πορτογαλία στο Κατάρ», είπε και πρόσθεσε: «Είμαι λυπημένος, είμαι απογοητευμένος, αλλά εξακολουθώ να έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στους παίκτες. Οι παίκτες είναι ικανοί να ανταποκριθούν στο είδος τους. Το έχουν κάνει πολλές φορές. Σήμερα δεν συνέβη, στην πραγματικότητα, ούτε καν ως προς τα αποτελέσματα».

Και εν μέσω όλων αυτών ήρθε και το δημοσίευμα της ιστοσελίδας, «Noticiasaominuto» να αναφερθεί σε ονόματα υποψήφιων αντικαταστατών του. Σύμφωνα, με το ρεπορτάζ, αυτοί είναι οι Βίλας Μπόας, Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, Φονσέκα, Ζαρντίμ, Άμπελ Φερέιρα και Μάρκο Σίλβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα