Πορεύεται με το αξίωμα «πρώτα ο παίκτης, μετά η ομάδα»

Στο μεταγραφικό παζάρι ο κανόνας είναι πως δεν υπάρχουν κανόνες. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη, αρκεί να ξέρεις τα κατατόπια. Και αυτή τη γνώση σου τη χαρίζει η εμπειρία.

Στον ΑΠΟΕΛ διαθέτουν περίσσευμα από δαύτη και το αποδεικνύουν και οι κινήσεις τους αυτό το καλοκαίρι. Οι εξ Ελλάδας προσθήκες (Αποστολάκης, Τσιλιγγίρης, Κλωναρίδης) ήταν ελεύθερες μεταγραφές, οι Σάντος

και Σίλβα που είχαν συμβόλαια ήλθαν με δανεισμό και υψηλό ποσοστό επί πιθανής μεταπώλησης αντιστοίχως.

Το πιο πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα, ο Φρανσίς Ουζόχο, ήταν ο πρώτος που ήλθε με κανονική μεταγραφή, ενώ ανήκε σε άλλο σύλλογο. Στην περίπτωση του Νιγηριανού, τον οποίο ενδιαφερόταν να διατηρήσει στο δυναμικό της, οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν περίμεναν να ξεκαθαρίσει το διοικητικό τοπίο στην Κορούνια για να κινηθούν.

Πρώτα προσέγγισαν τον παίκτη και αξιοποίησαν τη συμφωνία μαζί του ως διαπραγματευτικό χαρτί, όταν ήλθαν σε επαφή με την Ντεπορτίβο. Ακριβώς το ίδιο πράττουν και στην περίπτωση του Μπεν Σαχάρ, στην οποία τους διευκολύνει η δεδομένη επιθυμία της Χάποελ Μπερ Σεβά να… απαλλαγεί από το «βαρύ» συμβόλαιό του.

Με τη συνταγή Ουζόχο, δηλαδή «πρώτα ο παίκτης, μετά η ομάδα», πορεύεται ο ΑΠΟΕΛ και για τον Ντέιβιντ Ακιντόλα, τον οποίο επίσης θέλει η Ομόνοια. Οι «γαλαζοκίτρινοι» προσέγγισαν αρχικά τον παίκτη (και τον εκπρόσωπό του) και, αφού διαπίστωσαν ότι το έδαφος για συμφωνία είναι πρόσφορο, ακολούθως αποτάθηκαν και στη Μίντγιλαντ.

Ο δανέζικος σύλλογος προτίθεται να αξιολογήσει τον 24χρονο Νιγηριανό στην περίοδο της προετοιμασίας και, αν επιμείνει σε αυτό, τότε η παράμετρος του χρόνου ίσως ζυγίσει περισσότερο εις βάρος του ΑΠΟΕΛ απ’ ό,τι το ενδιαφέρον της Ομόνοιας. Κι αυτό, διότι οι «γαλαζοκίτρινοι» θέλουν τον παίκτη έτοιμο και ικανό να τους βοηθήσει στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ (27 Αυγούστου).

Keywords
Τυχαία Θέματα