Πορεία για τον αυτισμό στην Πάφο

Ευαισθητοποίηση επέδειξε η Πάφος για την 2η Απριλίου ημέρα ενημέρωσης για τον Αυτισμό με την πραγματοποίηση πορείας , σύμφωνα με την Διευθύντρια του Κέντρου παρέμβασης για τον αυτισμό στην Πάφο Μαρίνα Φυλακτού.

Η κ. Φυλακτού μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανέφερε πως πραγματοποιήθηκε η ημέρα ευαισθητοποίησης που είναι η 2η Απριλίου στην Πάφο και σε πορεία που πραγματοποιήθηκε εκτός από το Δ. Πάφου το παρών τους έδωσαν αρκετές ομάδες από την Πάφο.

Στην Πάφο αλλά και σε όλη την Κύπρο

συνέχισε, εγκαταστάσεις μνημεία και Μουσεία φωτίστηκαν με μπλε αλλά και σπίτια γενικώς με στόχο να δοθεί η δική τους συμβολή στον αυτισμό.

Επιπρόσθετα η κ. Φυλακτού σημείωσε πως η πορεία στην Πάφο πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Παράμβασης μέχρι και το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου το οποίο φωταγωγήθηκε με μπλε χρώμα.

Επιπρόσθετα στην πορεία συμμετείχαν η Φιλαρμονική του Μουσικού σχολείου Πάφου, η κοινοτική αστυνομία, ο ποδηλατικός όμιλος Ευαγόρα Παλληκαρίδη, ο Λαογραφικός όμιλος Αφροδίτη Γεροσκήπου, οι χειμερινοί κολυμβητές, το 52ο Σύστημα Προσκόπων ο ΑΠΟΠ Τμήμα Καλαθόσφαιρας .

Σύμφωνα με την Διευθύντρια του Κέντρου παρέμβασης για τον αυτισμό στην Πάφο σήμερα στην Πάφο εξυπηρετούνται 5 ενήλικα άτομα και το Καλοκαίρι αναμένεται να ενταχθεί ακόμη ένας ενήλικας . Το κέντρο όπου ήδη βρίσκεται ο Σύνδεσμος έχει προσαρμοστεί ανάλογα για να διευκολύνει την καθημερινότητα των ατόμων που εξυπηρετούνται. Στόχος και σκοπός των λειτουργών του Συνδέσμου είναι η φροντίδα- όπως είπε- των ατόμων με αυτισμό αλλά και η απασχόληση τους με διάφορες δραστηριότητες .

Η κ . Φυλακτού ανέφερε ότι το απογευματινό λειτουργούσε με θεραπείες μέχρι το 2015 όμως δυστυχώς σημείωσε λόγω της κρίσης έκλεισε και λειτουργεί μόνο το πρωινό για τα ενήλικα άτομα.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα