ΑΝΑΛΥΣΗ: Θα έχουμε ένα δεύτερο δείπνο υποταγής

Τη θέση ότι το δείπνο κοινωνικού χαρακτήρα μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί θα αποτελέσει την υποταγή της δική μας πλευράς στις απαιτήσεις της Τουρκίας, εξέφρασε ο πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος, Σάββας Ιακωβίδης.

Ο κ. Ιακωβίδης, καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο του ΣΙΓΜΑ, «Τομές στα Γεγονότα», ανέλυσε την τουρκική εξωτερική πολιτική, με τον κ. Ερντογάν στο πηδάλιο της χώρας, υπογραμμίζοντας εμφαντικά ότι η συγκεκριμένη προκλητική πολιτική που ακολουθεί, δεν θα σταματήσει.

Συγκεκριμένα, όπως

ανέφερε ο κ. Ιακωβίδης, οι δυο λόγοι για τους οποίους ο κ. Ερντογάν δεν πρόκειται να αλλάξει πολιτική έχουν να κάνουν πρώτο για καθαρά προεκλογικούς σκοπούς και ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την υλοποίηση ενός σχεδίου το οποίο έχει εκπονηθεί εδώ και δεκαετίες.

«Υπάρχει ένας τουρκικός σχεδιασμός, μακράς πνοής, ο οποίος δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο, γιατί η Τουρκία θέλει να διεκδικήσει όχι μόνο να καταστεί περιφερειακή δύναμη αλλά και μεγάλη (παγκόσμια) δύναμη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν, πρόσθεσε ο κ. Ιακωβίδης ένεκα των γεωστατικών και οικονομικών συμφερόντων που έχουν οι μεγάλες δυνάμεις από την Τουρκία «παίζει και εκβιάζει εκ του ασφαλούς».

«Η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου είναι ο προάγγελος της απόκτησης πυρηνικής δύναμης της Τουρκίας. Kαι τότε ποιος θα μαζέψει την Τουρκία; Κανένας.», τόνισε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα