Ποντάρει στην ισπανική αμυντική λειτουργία

Οι τρεις από τις τέσσερεις θέσεις θα καλυφθούν από ομοεθνείς του Πούτσε.

Ο προπονητής της Ανόρθωσης Αντόνιο Πούτσε ποντάρει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ισπανική αγορά, κάτι που είναι γνωστό και το έχει τονίσει ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου, πιστεύοντας ότι ποδοσφαιριστές από τη χώρα αυτήν έχουν περισσότερη ποιότητα και ποδοσφαιρική παιδεία.

Ο πρώτος του στόχος ήταν να θωρακίσει την αμυντική του γραμμή με ποδοσφαιριστές από την Ισπανία, με τις μέχρι τώρα μετεγγραφικές κινήσεις να δείχνουν ότι στις τρεις από τις τέσσερεις θέσεις της αμυντικής γραμμής θα αγωνίζονται συμπατριώτες

του. Στο κέντρο της άμυνας έχουν αποκτηθεί οι Αγκουιλάρ και Ερέρο και στο δεξί άκρο της άμυνας ο Ζαπατέρια. Για το αριστερό άκρο της άμυνας έχει αποκτηθεί ο Βραζιλιάνος Σάντος. Κοινά στοιχεία των ποδοσφαιριστών αυτών η γλώσσα και η ποδοσφαιρική παιδεία. Σαφώς αποτελεί στοίχημα για τον Αντόνιο Πούτσε το πόσο πετυχημένο θα είναι κάτι που θα φανεί στο γήπεδο. Πάντως το τελευταίο απόκτημα, ο Ερέρο, ήδη χθες πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση και πλέον έχει τεθεί στη διάθεση του προπονητή του. «Θέλαμε να έρθει όσο το δυνατόν νωρίτερα ο ποδοσφαιριστής, έτσι ώστε να μη χάσει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας συμμετέχοντας και στα φιλικά παιχνίδια. Είναι σημαντικό να υπάρχει ομοιογένεια. Οι ποδοσφαιριστές που έχουμε αποκτήσει για την αμυντική γραμμή μιλούν την ίδια γλώσσα, κάτι που βοηθάει την ομάδα αλλά και τους ίδιους. Ο χρόνος πιέζει, αν και δεν έχουμε υποχρεώσεις στην Ευρώπη, γι' αυτό και θέλουμε να έχουμε το ρόστερ το συντομότερο δυνατόν κλειστό», ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης Μαρίνος Μήτρου.

Απομένει μια θέση
Με την απόκτηση του Ισπανού Ερέρο απομένει μια κενή θέση μη γηγενή ποδοσφαιριστή για να συμπληρωθεί η σχετική λίστα. Όπως όλα δείχνουν, τη θέση αυτή θα την πάρει κοινοτικός ή ξένος ποδοσφαιριστής, που θα αγωνίζεται στο δεξί φτερό της μεσαίας γραμμής. Ο τεχνικός διευθυντής Αλμπέρτο Μπενίτο έχει ήδη αρκετά ονόματα ποδοσφαιριστών στα χέρια, τα οποία εξετάζονται. Σε κανέναν ποδοσφαιριστή δεν έχει υποβληθεί πρόταση, ωστόσο στόχος είναι οι μετεγγραφές να κλείσουν το συντομότερο δυνατόν.

Αν επιλέξει κοινοτικό ή ξένο για τα χαφ, στη συνέχεια θα κινηθεί για την απόκτηση ποδοσφαιριστών κάτω των 21 ετών για άλλες θέσεις. Τερματοφύλακας και αμυντικό χαφ είναι οι δυο θέσεις που επιθυμεί ενίσχυση. Υπάρχει φυσικά και το κεφάλαιο Μπένετ, ο οποίος είναι κάτω των 21 ετών και δοκιμάζεται στις προπονήσεις αλλά δεν έχει αποφασισθεί αν θα αποκτηθεί.

Πρώτο φιλικό
Τον πρώτο της φιλικό αγώνα θα δώσει σήμερα η Ανόρθωση στις 18.00 με την ισραηλινή Maccabi Sha'arayim, ομάδα χαμηλότερου επιπέδου σε σχέση με την Ανόρθωση. Το δυνατό φιλικό είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή, επίσης στις 18:00, με αντίπαλο την επίσης ισραηλινή Hapoel Tel Aviv.

Keywords
Τυχαία Θέματα