Πονοκέφαλος για κλοπές υλικών από οικοδομές-«Είναι συχνό φαινόμενο πλέον»(vid)

Διαστάσεις παίρνει το ζήτημα των οικοδομών, αφού σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών ότι σε πέφτουν θύματα από επιτήδειους που κλέβουν υλικά που το κόστος τους έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες λόγω του κορωνοϊού αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα μίλησε στο Ράδιο Πρώτο το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργολάβων, Στέλιος Γαβριήλ, ο οποίος ανέφερε ότι είναι φαινόμενο το οποίο έχει επιδεινωθεί τα τελευταία δύο χρόνια με αυξητικούς ρυθμούς και πλέον είναι

σύνηθες να πηγαίνεις στο εργοτάξιο και να βλέπεις ότι έχουν κλαπεί καλώδια χαλκού, σώματα ή πόρτες αλουμινίου.

Σημείωσε επίσης ότι τα συγκεκριμένα κλοπιμαία τα μεταπουλούν σε μονάδες ανακύκλωσης τέτοιων υλικών τα οποία είναι με το κιλό και παίρνουν ένα μικρό εισόδημα.

«Για να μπορείς να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα είναι σε εργοτάξια στα οποία μπορείς να προσθέσεις, θα πρέπει να τοποθετηθεί ένα μάτι με προβολέα και όταν πλησιάσει κάποιος να ανάψει για να τον απωθήσει. Το άλλο σημαντικό, εκεί όπου υπάρχει ηλεκτρισμός, να τοποθετηθούν κάμερες για να απωθούν τον άλλο  από το να εισέλθει και να κλέψει».

Διαβάστε επίσης: Σάρκα και οστά παίρνει το σχέδιο «ενοίκιο έναντι δόσης»

Όσο αφορά το θέμα του αδιεξόδου των συντεχνιών και εργοδοτών και τον κίνδυνο για να παραμείνουν ανολοκλήρωτες οι οικοδομές, συζητήθηκε και αυτό στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι.

Δείτε την συζήτηση εδώ:

Διαβάστε επίσης: Πώς θα λειτουργεί το καλάθι του νοικοκυριου- «Βοηθητικό για καταναλωτή»(vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα