Φόνος Κεντρικές:Καλούν Ερντογάν οι συγγενείς-Θα πάει ΕΔΑΔ η Τζεϊλανγκιονντεν

Η Halkın Sesi γράφει ότι η οικογένεια του 41χρονου Τουρκοκύπριου Τανσού Τσιντάν, ο οποίος και δολοφονήθηκε στις κεντρικές φυλακές της Κυπριακής Δημοκρατίας,  κατήγγειλε ότι «οι αρχές της τδβκ» δεν επέδειξαν καθόλου ευαισθησία για το θέμα και δήλωσε ότι ετοιμάζεται να προσφύγει στην δικαιοσύνη και αν χρειαστεί θα πάει μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Η μητέρα του δολοφονηθέντος, Ιλμιγέ Τσιντάν δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο γιος της υποβλήθηκε σε βασανιστήρια για 3 ημέρες και ότι η «ελληνοκυπριακή  διοίκηση των φυλακών» δεν μπορούσε

να το αγνοήσει αυτό.

Η Τσιντάν ανέφερε επίσης ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη και ζήτησε από την «κυβέρνηση της "τδβκ"» να τους βοηθήσει στο θέμα της προσφυγής τους στη δικαιοσύνη. Είπε και τα εξής:

«Το Υπουργείο Εξωτερικών ενδιαφέρθηκε για το θέμα, αλλά δεν λάβαμε καμία άλλη βοήθεια, δεν στήριξαν την κηδεία μας. Η σορός δεν ανήκει μόνο σε εμάς αλλά και στην κυβέρνησή μας. Αυτό το έγκλημα δεν είναι μόνο ένα αδίκημα εναντίον μας. Είναι ένα έγκλημα κατά ολόκληρης της "κυβέρνησής" μας και του "λαού" μας.

Θα ήθελα κάποιος να είναι μαζί μας και να αναλάβει την υπόθεσή μας. Θα συνεχίσω την υπόθεσή μου. Θα ζητήσω λογοδοσία για το αίμα του παιδιού μου. Έχω επίσης μια κουβέντα και για τον κύριο Ερσίν (Τατάρ). Θα ήθελα να είχε τηλεφωνήσει. Ζητήσαμε μια συνάντηση, αλλά δεν τηλεφώνησαν ούτε ρώτησαν. Αφήστε τους να συνεχίσουν τα ταξίδια τους και να εμφανιστούν σε άλλες πλατφόρμες».

Διαβάστε επίσης: Χειροπέδες σε άλλο ένα πρόσωπο για τον φόνο στις Κεντρικές Φυλακές

Κάλεσε επίσης τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να σταθεί στο πλευρό της.Εξάλλου, η θεία του Τσιντάν, Σαντιγιέ Τζεϊλανγκιουντεν, δήλωσε τα εξής:

«Θα θέλαμε ο πρόεδρός μας να είναι στο πλευρό μας μας. Αυτό δεν είναι μόνο το δικό μας παιδί, αλλά ένα τουρκοκυπριακό παιδί. Ακόμη και αν ο ίδιος είχε δουλειά, θα μπορούσε να είχε στείλει έναν από τους υπαλλήλους του στην κηδεία μας. Κανείς δεν μας συμπαραστάθηκε. Σήμερα καίγεται η καρδιά μας, αύριο καίγεται η καρδιά μιας άλλης μητέρας. Είθε ο Θεός να μην αφήσει κανέναν να βιώσει τέτοιο πόνο. Ο πρόεδρός μας μας έστειλε ένα συλλυπητήριο μήνυμα σε φάκελο μετά από 15 ημέρες. Αν ήμουν στα καλά μου, θα του επέστρεφα τον φάκελο».

Επισημαίνοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά κάνει κάθε μέρα μια δήλωση για τη δολοφονία, αλλά δεν ακούγεται τίποτα «από τις αρχές της "τδβκ"», η Τζεϊλανγκιονντεν είπε επίσης ότι δεν θα αφήσουν την υπόθεση έτσι και ότι θα προσφύγουν στο ΕΔΑΔ αν χρειαστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα