Πολύ θετικά μηνύματα στέλνει η αγορά ακινήτων

Χαρμόσυνα είναι τα νέα για την κτηματαγορά στην Κύπρο για τον μήνα Αύγουστο, με τις αγοραπωλησίες να συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία και την αγορά να παίρνει επιπλέον ανάσες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα καταγράφηκαν 572 πράξεις πώλησης, με τον δείκτη να καταγράφει άνοδο της τάξεως του 27%, ενώ συνολικά για το οκτάμηνο του 2017, οι αγοροπωλησίες έφτασαν

τις 4.921 σε σχέση με τις 4.088 της αντίστοιχης περιόδου πέρσι.

Σε ποσοστό, πρόκειται για αύξηση της τάξεως του 20%, η οποία δίνει θετικά μηνύματα για τη ρευστότητα και την ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων.

Όσον αφορά στις «επιδόσεις» των επαρχιών για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου, πρώτη στη λίστα φιγουράρει η Λεμεσός, σημειώνοντας αύξηση 34%, με τα πωλητήρια έγγραφα που κατατέθηκαν να ανέρχονται στα 1.805, ενώ για τον Αύγουστο η αύξηση έφτασε το 56% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Δεύτερη στη σειρά είναι η Πάφος, με την αύξηση οκταμήνου να φτάνει το 26% και τα πωλητήρια να αγγίζουν τα 1.243, σε σχέση με τα 986 που κατατέθηκαν πέρσι, ενώ για τον Αύγουστο η αύξηση ήταν της τάξεως του 18%.

Τρίτη στη σειρά η Λευκωσία, με την αύξηση να διαμορφώνεται στο 23% και τα πωλητήρια να ανέρχονται στα 784 σε σχέση με τα 640 το 2016, ενώ μόνο τον Αύγουστο τα πωλητήρια αυξήθηκαν από 64 σε 76.

Όσον αφορά στην ελεύθερη Αμμόχωστο, η αύξηση που παρατηρείται είναι της τάξεως του 19% για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου, ενώ μόνο τον Αύγουστο, τα πωλητήρια αυξήθηκαν κατά 15%.

Στον αντίποδα, οι αγοροπωλησίες στη Λάρνακα δεν πήγαν και τόσο καλά, αφού σημειώθηκε μείωση της τάξεως του 8%, με τα πωλητήρια να φτάνουν τα 790 έναντι 861 που κατατέθηκαν κατά την ίδια περίοδο πέρσι. Όσον αφορά στον μήνα Αύγουστο, τα πωλητήρια αυξήθηκαν κατά 9%.

Keywords
Τυχαία Θέματα