OΠΕΚ: Η στασιμότητα οδηγεί στη διχοτόμηση

Η πλήρης στασιμότητα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διχοτόμηση και δεν αξίζει στον κυπριακό λαό, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, να δικαιώσει η στασιμότητα αυτή τον Ραούφ Ντενκτάς με λύση του τύπου «δύο κράτη, δίπλα δίπλα», αναφέρει σε ανακοίνωση ο ΟΠΕΚ.

Ο ΟΠΕΚ εκτιμά ότι χρειάζεται θάρρος, αυτοκριτική διάθεση, αποφάσεις και προσθέτει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να στηθεί ξανά μια στρατηγική που να

αποτρέπει το χειρότερο και να ανοίγει δρόμο για το καλύτερο. Ο ΟΠΕΚ αναφέρει πως το «πλαίσιο Γκουτέρες» είναι μια σοβαρή βάση για να προχωρήσουμε στο τελευταίο μίλι και αυτό μπορούμε να αξιοποιήσουμε με άμεση διαβούλευση μαζί του.

"Ο ίδιος έδειξε ετοιμότητα, αλλά αυτό δεν φτάνει. Πρέπει συνειδητά να αποκλείσουμε τη διχοτόμηση ως επιλογή, να το δείξουμε με πράξεις, και να πείσουμε πως πράγματι είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Θα μπορούσαμε να αρχίσουμε με μια επιστολή του Προέδρου προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, με την οποία να τον διαβεβαιώνει και να τον πείθει ότι πράγματι συμφωνεί με το πλαίσιό του, χωρίς όρους και προϋποθέσεις", καταλήγει ο ΟΠΕΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα