Πόλος έλξης για τους επενδυτές ο «καλός» Συνεργατισμός

Επιβεβαιώνονται μέρα με τη μέρα οι πληροφορίες, οι οποίες φέρουν τραπεζικά ιδρύματα του τόπου να «γλυκοκοιτάζουν» τον «καλό» Συνεργατισμό, τα εξυπηρετούμενά του δάνεια και τις καταθέσεις.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε στο οικονομικό ένθετο «Capital Today» στο Ράδιο Πρώτο ο Διευθυντής Στρατηγικής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Ο Γιάννος Σταυρινίδης ανέφερε συγκεκριμένα ότι «υπάρχει ένα ζωηρό ενδιαφέρον. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι του τραπεζικού χάρτη. Αναγκαστικά και νομοτελειακά οι "παίχτες" του κυπριακού

τραπεζικού συστήματος προφανώς και θα δείξουν ενδιαφέρον και δείχνουν ενδιαφέρον. Δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά. Να περιμένουμε όμως να δούμε ποιοι θα καταθέσουν δεσμευτικές και ολοκληρωμένες προτάσεις στο τέλος».

Με τα δεδομένα, που έχουμε ενώπιον μας, στους ενδιαφερόμενους φέρονται να είναι, εμμέσως οι τράπεζες Κύπρου, Ελληνική και Eurobank. Φυσιολογικά το ενδιαφέρον τους στρέφεται στο υγιές «κομμάτι» του Συνεργατισμού.

Σε κάθε περίπτωση το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει την ερχόμενη Πέμπτη, καθώς με το κλείσιμο της πόρτας του εικονικού δωματίου δεδομένων, θα γνωρίζουμε επ' ακριβώς ποιοι και πόσοι προσήλθαν για να λάβουν γνώση της κατάστασης του Συνεργατισμού.

Από εκεί και πέρα και σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκαθαρίσει ποιοι και εξ αυτών, θα καταθέσουν δεσμευτικές προτάσεις.

Από την αξία της συναλλαγής θα διαφανεί και το μέγεθος της απώλειας του φορολογούμενου από το 1,7 δισ. ευρώ, που προσφέρθηκαν ως κρατική στήριξη στον Συνεργατισμό.

Ειρήσθω εν παρόδω το απόγευμα, ο Υπουργός Οικονομικών μετέβη στα γραφεία του ΑΚΕΛ και συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος στο πλαίσιο των επαφών, που θα έχει ο Χάρης Γεωργιάδης με τους αρχηγούς των κομμάτων για την εν εξελίξει διαδικασία στον Συνεργατισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα