Πολλά σενάρια αλλά καμία λύση για την έδρα της Λεμεσού

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολλά μπροστά σε κάθε σενάριο που μπορεί να προκύψει ως λύση στο ζήτημα της κατανομής της 56ης έδρας της Βουλής.

Το SIGMA γνωρίζει ότι στη Βουλή κάνουν σκέψεις αλλά και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος.

Την ίδια ώρα, πολλά είναι τα θέματα

που πρέπει να λυθούν, με σημαντικότερο το κατά πόσο το νομοθετικό Σώμα θα προχωρήσει στην ψήφιση σχετικής νομοθεσίας, γνωρίζοντας ότι ενδεχομένως να κριθεί αντισυνταγματική. Αυτή ίσως να είναι φαινομενικά η μόνη διέξοδος στο αδιέξοδο που προέκυψε με την έδρα της Λεμεσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης έχει ζητήσει απόψεις από νομικούς προκειμένου να διαμορφώσει εικόνα για τη γραμμή που θα πρέπει να ακολουθηθεί.

Όσον αφορά στην πολιτική πτυχή του θέματος, τα κόμματα παραμένουν σταθερά στη θέση τους. Για την Πινδάρου είναι αδιαπραγμάτευτη η οποιαδήποτε συζήτηση άλλων μέτρων, πέραν της εκλογικής Αναμέτρησης, ενώ ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη και Οικολόγοι υποστηρίζουν πως θα πρέπει να γίνει τροποποίηση του συντάγματος για την πλήρωση της μη καταληφθείσας θέσης από τον Γιώργο Παπαδόπουλο.

Η θέση της Συμμαχίας Πολιτών είναι συγκεκριμένη, με τον Γιώργο Λιλλήκα να αξιώνει όπως η όποια ρύθμιση γίνει, να αφορά όλες τις περιπτώσεις και όχι μόνο την περίπτωση της έδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες της Βουλής βρίσκονται σε διαδικασία ετοιμασίας πρότασης νόμου με την οποία θα επιχειρείται άρση του αδιεξόδου που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Επιλογή η οποία στην ουσία δεν δίνει λύση στο ζήτημα, ωστόσο θα αποτελέσει την κατεύθυνση μέσω της οποίας θα επιχειρηθεί να αποκατασταθεί ο αριθμός των βουλευτών της Ολομέλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα