Πολιτική απόφαση πίσω από τους "8", βλέπει η Τουρκία

Για πολιτική απόφαση κάνει λόγο ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, σχολιάζοντας την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.

«Η απόρριψη της Ελλάδας στο αίτημα για επιστροφή των 8 πραξικοπηματιών στην Τουρκία είναι άδικη και αποτελεί μία πολιτική απόφαση. H Ελλάδα με αυτή την απόφαση βλάπτει ανεπανόρθωτα τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας

που θα πάρει πολύ καιρό και πολύ κόπο ώστε να βελτιωθούν ξανά. Καλώ για άλλη μια φορά την Ελλάδα να παραιτηθεί αυτής της απόφασης και να επιστρέψει στην Τουρκία τους πραξικοπηματίες στρατιωτικούς.», δήλωσε ο Μποζντάγ μέσω twitter.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην Αττάλεια, σχετικά με την απόφαση μη έκδοσης των 8 στρατιωτικών , δήλωσε ότι η Τουρκία εξετάζει, μεταξύ άλλων, και το ενδεχόμενο αναστολής της διμερούς συμφωνίας επαναπροώθησης προσφύγων.

Τι απαντά το Μαξίμου

Ωστόσο, σε σχόλιό του για την απόφαση ο Μέγαρο Μαξίμου. αναφέρει πως εντός της Ελλάδας αποκλειστικός αρμόδιος για τις συναφείς κρίσεις είναι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, της οποίας οι αποφάσεις είναι αυτονόητα δεσμευτικές.

Στο σχόλιο σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση καταδίκασε απερίφραστα από την πρώτη στιγμή την απόπειρα πραξικοπήματος και στήριξε τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, καθώς και την τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας στη γείτονα μας. Και συμπληρώνεται ότι σήμερα, όπως και τότε, οι υπαίτιοι του πραξικοπήματος δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην χώρα μας.

Υπογραμμίζεται, ταυτόχρονα, όμως, ότι σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με συνταγματικά κατοχυρωμένη και αδιαμφισβήτητη την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου και του συνόλου των διεθνών συμβάσεων που δεσμεύουν τη χώρα.

«Εντός της Ελλάδας αποκλειστικός αρμόδιος για τις συναφείς κρίσεις είναι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, της οποίας οι αποφάσεις είναι αυτονόητα δεσμευτικές», καταλήγει το σχόλιο.

Διαβάστε ακόμη:

Η Κύπρος δεν θα εμπλακεί στην ένταση Ελλάδας-Τουρκίας

Keywords
Τυχαία Θέματα