«Πόλεμος» ΠΑΣΥΚΙ-ΟΚΥπΥ μετά τις καταγγελίες για υπονόμευση

Έντονη είναι η διαμάχη μεταξύ του ΟΚΥπΥ και της ΠΑΣΥΚΙ, με τον Διευθυντή ΟΚΥπΥ, Γιώργο Καροτσάκη, να κάνει λόγο για άρνηση των γιατρών να δώσουν τα στοιχεία τους στον Οργανισμό και να παραλάβουν τους κωδικούς του συστήματος, κατευθυνόμενοι από τις συντεχνία τους.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο κ. Καροτσάκης ανέφερε πως το ζήτημα έχει λυθεί μετά από ενημέρωση που έτυχε και δεν θέλησε να δώσει συνέχεια.

Όσον αφορά την καταγγελία ότι αρνήθηκαν την εισαγωγή 3χρονου επειδή δεν είχε παραπεμπτικό

από γιατρό συμβεβλημένο με το ΓεΣΥ, ο κ. Καροτσάκης ανέφερε πως δεν ισύει κάτι τέτοιο, όπως έχει πληροφορηθεί, και ότι το παιδί ήδη νοσηλεύεται στο Μακάριο.

Αν υπάρχει τέτοια στρέβλωση θα επιληφθεί του θέματος ο Διευθυντής του ΟΚΥπΥ στη Λευκωσία, ωστόσο ευχήθηκε να μην έχει συμβεί το περιστατικό.

Σε καμία περίπτωση δεν αρνούμαστε νοσηλεία πόσο μάλλον σε ένα μωρό, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά γενικότερα το ΓεΣΥ, ο κ. Καροτσάκης ανέφερε ότι μέρα με τη μέρα η κατάσταση βελτιώνεται.

Σε σχέση με το μειωμένο προσωπικό, ανέφερε πως ήδη έχουν προσληφθεί γιατροί, γραφείς και βοηθοί φροντιστές, ενώ θα γίνουν και άλλες προσλήψεις.

Στην δική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας, ανέφερε ότι ο κ. Καροτσάκης προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση,

Με λυπεί το γεγονός ότι ο κ. Καροτσάκης είναι εκτελεστικός ολόκληρης περιφέρειας και δεν γνωρίζει πως άρχισε το γεγονός.

Ποιος εργαζόμενος δίνει στοιχεία χωρίς να γνωρίζει τις εργασιακές συνθήκες, διερωτήθηκε.

Παρά το γεγονός ότι δεν δώσαμε τα στοιχεία μας, ένας τέτοιος Οργανισμός, θα έπρεπε να τα γνωρίζει και να μην τρέχει την τελευταία στιγμή, αυτά δείχνουν την οργάνωση που υπάρχει.

Είμαστε στη πρώτη γραμμή ανεξαρτήτως συστήματος, είπε.

Αντί να παραδεχθούν ότι υπάρχουν αδυναμίες ερχόμαστε να κάνουμε επικοινωνιακό παιχνίδι ότι η ΠΑΣΥΚΙ μπλοκάρει το ΓεΣΥ, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαίρομε που σήμερα δεν θέλει να το συνεχίσει ο κ. Καροτσάκης, είπε.

Από την πλευρά του ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης, ανέφερε ότι σχετικά με το θέμα της πρωτοβάθμιας αντιμετωπίστηκαν πολλά προβλήματα και ένας λόγος ήταν η απουσία ενημέρωσης, ωστόσο σημείωσε ότι σταδιακά εξομαλύνεται η κατάσταση.

Όσον αφορά την πρώτη φάση είμαστε αισιόδοξοι, μας απασχολεί η δευτεροβάθμια, ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι ο διορισμός του Νίκου Πολύζου έχει προκαλέσει ολιγωρία και χάθηκε ένα εξάμηνο.

Στηρίζουμε τον ΟΚΥπΥ και το Διοικητικό Συμβούλιο, είπε, ώστε να ξεκινήσουμε και να είμαστε έτοιμοι όταν εφαρμοστεί η δευτεροβάθμια φροντίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα