«Πόλεμος» Κυβέρνησης-κομμάτων για το πόρισμα

Μπορεί η ερευνητική επιτροπή να μιλά για κουμπάρους, συγγενείς και φίλους στο Συνεργατισμό που οδήγησαν στον γκρεμό, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δακτυλοδείχνει τα κόμματα και την περίοδο πριν από το 2013.

«Οι κουμπάροι και οι φίλοι ποιου; Προ του 2013 είχαν συσσωρευτεί, όπως η ίδια η Επιτροπή επισημαίνει, 7 δις μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Είναι οι κουμπάροι μου που τα έφεραν;», ανέφερε ο Πρόεδρος.

Έριξε μάλιστα άκυρο στα συμπεράσματα για τις περιβόητες πολιτικές ευθύνες.

«Η Επιτροπή έχει κάνει μια αξιολογότατη δουλειά.Εκεί

που τα ευρήματα οδηγούν σε συμπεράσματα, να μου επιτρέψετε να πω ότι υπάρχει σφάλμα ως προς τα συμπεράσματα. Αναγνωρίζω ότι το 2013 οδηγείτο σε χρεοκοπία, αλλά είπε και ένα εξαίρετο παράδειγμα ο Πρόεδρος της Επιτροπής, ότι γίνεται εν τη ουσία νεκροτομή σε ένα πτώμα. Αν σου παραδώσουν ένα ασθενή διασωληνωμένο με καταστραμμένα τα ζωτικά όργανα, όπως ήταν ο Συνεργατισμός που παρεδόθη μετά το 2013, φέρει ευθύνη η διαχείριση μετά το 2013, ο γιατρός -που όντως υπάρχει πτώμα- ο οποίος οδήγησε στην κατάσταση, έτσι ώστε ο ασθενής να εκπνεύσει;», είπε.

Με τις τοποθετήσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παίρνει πάνω του την ευθύνη, είναι η ερμηνεία που δίνει η αντιπολίτευση συνεχίζοντας το σκληρό ροκ και κατά του Υπουργού Οικονομικών.

Αρχής γενομένης από το ΑΚΕΛ που κάνει λόγο για βάναυση περιφρόνηση του πορίσματος και εναποθέτει τις ελπίδες του στον απλό πολίτη.

Την παραίτηση Χάρη συνεχίζει να ζητεί το ΔΗΚΟ.

Αντιπολιτευτικές βολές και από τα υπόλοιπα κόμματα.

Στο μεταξύ, στην Νομική Υπηρεσία προσανατολίζονται, λένε πηγές στο Σίγμα, να διορίσουν ποινικούς ανακριτές, στο πλαίσιο των ευρύτερων ερευνών για την κατάρρευση της οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα