Ποιοτικός και γκολτζής ο Καλντερόν

Έναν ποιοτικό αμυντικό παίκτη που βρίσκει συχνά δίκτυα βάζει στο δυναμικό της η Ανόρθωση. Τέτοιος χαρακτηρίζεται ο Ισπανός Ινίγκο Καλντερόν Ζαπατερία, ο οποίος υπόγραψε χθες με την ομάδα.


Προέρχεται από την Τσάμπιονσιπ και την Μπράιτον, στην οποία έπαιζε τα τελευταία έξι χρόνια και ασφαλώς είναι μια πολύ ποιοτική λύση στα χέρια του Αντόνιο Πούτσε. Το χαρακτηριστικό του είναι πως μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις. Δεξί μπακ, δεξιός μέσος και αριστερός μπακ. Με δεδομένο μάλιστα πως για το δεξί άκρο της

άμυνας υπάρχει και ο Γκάμπριελ, τότε θα έχουμε «μάχη» για αυτή τη θέση. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση ο Καλντερόν να προορίζεται για δεξιός μέσος, θέση που έπαιξε με μεγάλη επιτυχία στην Μπράιτον, με την οποία σκόραρε μερικές φορές. Γενικά είναι παίκτης, που παρότι αμυντικός, έχει το γκολ.

Από το 2010 στην Αγγλία
Ο 34χρονος (4/1/1982) Ινίγκο Καλντερόν γεννήθηκε στη Βιτόρια και ξεκίνησε την καριέρα του από τη δεύτερη ομάδα της Αλαβές το 2001. Το 2004 έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα στην καριέρα του εντασσόμενος στην Αλικάντε (Σεκούντα Ντιβιζιόν), με την οποία έπαιξε σε 84 παιχνίδια στα τρία χρόνια που έμεινε σημειώνοντας και πέντε γκολ. Το 2007 επέστρεψε στην Αλαβές (Σεκούντα Ντιβιζιόν), για την πρώτη ομάδα αυτή τη φορά, όπου έμεινε για δυόμισι χρόνια. Αγωνίστηκε σε 52 παιχνίδια και σκόραρε μια φορά. Τον Γενάρη του 2010 πήγε για δοκιμαστικά στην Μπράιτον (Λιγκ 1), άρεσε και έγινε στέλεχος της ομάδας, η οποία το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς του πρόσφερε τριετές συμβόλαιο. Προπονητής του ήταν τότε ο Γουστάβο Πογιέτ, ο οποίος δήλωσε ότι ο Καλντερόν είναι ποιοτικός παίκτης και είναι πάντα η πρώτη μας επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας. Το 2010-11 πέτυχε οκτώ γκολ και βοήθησε την Μπράιτον να κερδίσει άνοδο στην Τσάμπιονσιπ. Αυτό του απέφερε επέκταση του συμβολαίου του για άλλον ένα χρόνο. Την περίοδο 2014-15 έπαιξε ως δεξιός μέσος και βρήκε δίχτυα τέσσερεις φορές, γεγονός που τον ανέδειξε ως παίκτη της χρονιάς.
Από την 1η Ιουλίου έμεινε ελεύθερος. Συνολικά στην Μπράιτον στα έξι περίπου χρόνια που έμεινε αγωνίστηκε 198 φορές και σημείωσε 18 γκολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα