Ποιος είναι ο Κύπριος υποψήφιος βουλευτής Συντηρητικών

Έναν Κύπριο υποψήφιο για τις επερχόμενες εκλογές της 8ης Ιουνίου στη Βρετανία εντάσσει στις τάξεις του το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα, τον δικηγόρο Τζέισον Χαραλάμπους.

Ο κ. Χαραλάμπους θα διεκδικήσει την έδρα του Islington South &Finsbury στο βόρειο Λονδίνο, με αντίπαλο την εκλελεγείσα στις προηγούμενες εκλογές Εμιλυ

Θόρνμπερι, σκιώδη Υπουργό Εξωτερικών του Εργατικού Κόμματος.

Ο νεαρός Βρετανοκύπριος δικηγόρος είναι εταίρος στο νομικό οίκο Solicitors που εδρεύει στην περιοχή του Islington, ενώ είναι επίσης μέλος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λονδίνου.

Ο κ. Χαραλάμπους δήλωσε: «Είμαι ευτυχής που επιλέχθηκα να κατέλθω ως υποψήφιος στο Islington South &Finsbury, μια περιοχή που γνωρίζω και αγαπώ και ελπίζω να μπορέσω να παράσχω στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις της περιοχής την ισχυρή φωνή που αξίζουν στο κοινοβούλιο».

Συμπλήρωσε ότι προσβλέπει στις συναντήσεις του με όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους τις ερχόμενες εβδομάδες, προσφέροντας υποστήριξη σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και επιχειρηματολογώντας «υπέρ μίας δυνατής και σταθερής κυβέρνησης υπό την ηγεσία της Τερέζα Μέι».

Ο Τζέισον Χαραλάμπους έχει μακρύ καταγεγραμμένο ιστορικό διεκδίκησης αποφάσεων επί σημαντικών τοπικών θεμάτων, όπως την ανέγερση ενός εθνικού μουσείου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο Trent Park του βορείου Λονδίνου, έναν χώρο ιστορικής σημασίας. Ο ίδιος ηγείται της οργάνωσης που έχει ιδρυθεί προς αυτό το σκοπό.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, εδώ και επτά χρόνια συνδράμει τις προσπάθειες για συλλογή χρημάτων για την οργάνωση αρωγής για παιδιά με αναπηρία Kids, που έχει έδρα στο Islington.

Ο μοναδικός κυπριακής καταγωγής υποψήφιος του Συντηρητικού Κόμματος στις επικείμενες εκλογές είναι γνωστός για τις ενέργειες στήριξης και προβολής της κυπριακής παροικίας. Είναι μέλος της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας, Πρόεδρος της οργάνωσης Συντηρητικοί Φίλοι της Κύπρου (έχοντας διοργανώσει με επιτυχία ταξίδια διαφώτισης με πολλούς Συντηρητικούς βουλευτές στην Κύπρο) και πρώην μέλος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα