Ποιοι φλερτάρουν με είσοδο στη Βουλή και την Κυβέρνηση

Η μετακόμιση στις Βρυξέλλες της βουλευτού και αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ Στέλλας Κυριακίδου ανοίγει ως γνωστόν μια θέση στη Βουλή. Ωστόσο, το ανακάτεμα της τράπουλας στην κυβέρνηση με τον επικείμενο ανασχηματισμό, ενδέχεται να ανοίξει τον δρόμο σε περισσότερους από έναν επιλαχόντες του ΔΗΣΥ να καθίσουν στα βουλευτικά έδρανα.

Σενάριο 1: Πρώτος επιλαχόντας στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στη Λευκωσία είναι ο κυβερνητικός

εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου. Συνεπώς, με την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της κυρίας Κυριακίδου ως Ευρωπαίας Επιτρόπου, το υπουργείο Εσωτερικών, λειτουργώντας στη βάση της υφιστάμενης νομοθεσίας θα επικοινωνήσει με τον κ. Προδρόμου. Εάν ο ίδιος αποδεχτεί να μετακομίσει στην Βουλή τότε αυτόματα θα κενωθεί προφανώς η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου χωρίς να έχει ακουστεί μέχρι στιγμής κάποιο όνομα για την εν λόγω θέση.

Σενάριο 2: Αν ο Πρόδρομος Προδρόμου παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα είτε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, είτε σε άλλο υπουργικό χαρτοφυλάκιο, τότε, η αμέσως επόμενη επιλαχούσα είναι Σάβια Ορφανίδου.

Σενάριο 3: Με είσοδο στο κυβερνητικό σχήμα φλερτάρουν και δυο βουλευτές του ΔΗΣΥ. Πρόκειται για τον Νίκο Τορναρίτη και τον Νίκο Νουρή. Εάν ο Νίκος Τορναρίτης υπουργοποιηθεί, τότε, στη βουλή μπαίνει και η Ξένια Κωνσταντίνου. Αν υπουργοποιηθεί κι ο Νίκος Νουρής τότε θέση στα κοινοβουλευτικά έδρανα θα λάβει κι ο Μιχάλης Σοφοκλέους.

Τη δεδομένη στιγμή το μόνο σίγουρο είναι ότι ανοίγει τουλάχιστον μια θέση με έναν εκ τους Προδρόμου ή Ορφανίδου να μπαίνουν στη βουλή.

H σεναριολογία του ανασχηματισμού

Σ΄ ότι αφορά τον ανασχηματισμό, ο οποίος φημολογείται ότι θα γίνει μετά την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, υπάρχει μπόλικη σεναριολογία και ονοματολογία με την οποία είχαμε ασχοληθεί και αποκαλύψει σε σχετικό δημοσίευμα στις 10 Ιουνίου.

Σχεδόν κλειδωμένη πρέπει να θεωρείται η αντικατάσταση του Χάρη Γεωργιάδη (σ.σ ο οποίος επιστρέφει στην Πινδάρου και μάλλον σε ηγετική θέση) από τον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη. Άρα αυτόματα το Εσωτερικών μένει «ορφανό» και είναι εδώ που μπαίνει το όνομα του Νίκου Νουρή. Από εκεί και πέρα τα ονόματα που έχουν ακουσθεί ότι ενδέχεται να μείνουν εκτός κυβερνητικού σχήματος είναι η υπουργός Επικοινωνιών Βασιλική Αναστασιάδου, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης (σ.σ με πιθανότερο αντικαταστάτη τον Νίκο Τορναρίτη) αλλά και ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας. Μετά από το τραγικό γεγονός του θανάτου του 14χρονου στο κάδρο των αποχωρήσεων μπήκε και το όνομα της υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου. 

Βέβαια, όλα αυτά αποτελούν σενάρια και το κατά πόσο θα διαψευσθούν ή θα επιβεβαιωθούν μόνο ο χρόνος θα το δείξει. 

Keywords
Τυχαία Θέματα