Ποιοι διεκδικούν Συριακά εδάφη-Eκτός συγκρούσεων η Κύπρος

Η μερική αναδίπλωση Τραμπ, ο οποίος με νέο του Tweet υποστήριξε πως οι δημοκρατικοί και Ομπάμα φταίνε για τις κακές σχέσεις με τη Ρωσία, όπως επίσης και οι δηλώσεις περί αυτοσυγκράτησης του Πούτιν, δίνουν ελπίδες για ανατροπή του σκηνικού.

Αποδεικνύοντας παράλληλα πόσο βρόμικο είναι το παιχνίδι που παίζεται στη διπλωματική σκακιέρα από τους ισχυρούς της γης.

Διαβάστε ακόμη: Νευρικότητα και στην Ουάσιγκτον από σχόλια Τραμπ για Συρία

Διαβάστε επίσης: Η απάντηση

Ρωσίας στον Τραμπ για τους «έξυπνους πυραύλους»

Πώς, όμως, μπορεί να ανατραπεί το σκηνικό όταν οι ηγέτες των δύο χωρών δηλώνουν πως η σύγκρουση είναι θέμα ημερών; Με το γνωστό μπρα ντε φερ στο πάρε δώσε που γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες της διπλωματίας.Το δεδομένο, όπως φαίνεται, αποκωδικοποιώντας στάσεις και δεδομένα, είναι ένα. Ο διαμελισμός της Συρίας και τα οφέλη που θα αποκομίσουν όσοι προλάβουν να εγκαθιδρύσουν εαυτόν.

Διαβάστε ακόμη: Η γεωγραφική εμπλοκή της Κύπρου στη συριακή κρίση (ΧΑΡΤΕΣ)

Το ζητούμενο είναι ποιοι επωφθαλμιούν εδάφη. Αν δούμε το χάρτη της Συρίας είναι ξεκάθαρο πως η Τουρκία θέλει τη Βόρεια Συρία, το Ιράκ επίσης φαίνεται να διεκδικεί από την πίτα. Όμως και το Ιράν, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Μάλιστα θεωρείται από τους ειδικούς ότι αυτή θα είναι η αιτία που θα τα σπάσει με την Τουρκία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα υποχωρήσουν από τη Συρία, θέλοντας να ελέγχουν το Ιράν. Η δε Ρωσία, από εκεί ελέγχει την Τουρκία, αλλά και τον Λίβανο και το Ιράν.Και βεβαίως κάπου στο εσωτερικό θα δοθεί και ένα κομμάτι για τους Κούρδους.

Διαβάστε επίσης: Πούτιν:Προτρέπει τον Νετανιάχου να σεβαστεί κυριαρχία Συρίας

Διαβάστε ακόμη: Η αντίδραση της Μόσχας σε ενδεχόμενη επίθεση στη Συρία

Σε κάθε περίπτωση η ανάληψη δράσης επιβάλλεται. Υπάρχει η λεγόμενη Ευθύνη Προστασίας από την εποχή της Ρουάντα, όπου η Δύση παρακολουθούσε άπραγη πώς σφαγιάζονταν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Η επέμβαση είναι λοιπόν θεμιτή όταν υπάρχουν και οι ανάλογες αποδείξεις.

Στην παρούσα φάση, αν και το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει παραλύσει, η στρατιωτική επέμβαση θα δικαιολογούσε στις συνειδήσεις των πολιτών του κόσμου, την αλλαγή του χάρτη της Συρίας. Ως αναγκαία εξέλιξη δηλαδή και όχι αρπαγή.

Διαβάστε επίσης: Τραμπ: Ρωσία ετοιμάσου, έρχονται ωραίoι κι έξυπνοι πύραυλοι

Ούτε η Ρωσία, ούτε και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ρισκάρουν συντριβή τους επί του εδάφους, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι ο χαμένος θα χάσει και την διεθνή επιρροή του.

Προφανώς και η μια θα σεβαστεί, τα όρια της άλλης. Γι ' αυτό λοιπόν η Κύπρος, αλλά και η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου γενικότερα, δεν κινδυνεύει από τα πυρά, γιατί απλά καμιά πλευρά θα θέλει να προκαλέσει νέο παγκόσμιο πόλεμο.

Διαβάστε επίσης: Αερογραμμές αναπροσαρμόζουν τα δρομολόγιά τους λόγω Συρίας

Keywords
Τυχαία Θέματα