Ποιοι (δεν) επηρεάζονται από επιχείρηση «σκούπα» πειρατικών

Μαραθώνια εξελίχθηκε η διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας που αφορά τα τρία πρόσωπα που συνελήφθησαν χθες βράδυ στην ευρείας κλίμακας πανευρωπαϊκή επιχείρηση για «ξήλωμα» παράνομων συνδρομητικών πλατφορμών.

Ενώπιον Δικαστηρίου οδηγήθηκαν τρία πρόσωπα, δυο από Λάρνακα και ένα από Λεμεσό. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, στόχος δεν είναι η δίωξη ιδιωτών συνδρομητών των παράνομων αυτών συνδρομητικών καναλιών, αλλά οι «εγκέφαλοι» που βρίσκονται πίσω από τη «χρυσοφόρα» αυτή παράνομη επιχείρηση, καθώς και η δίωξη πελατών οι οποίοι προέβαλαν τα εν λόγω

συνδρομητικά κανάλια σε υποστατικά όπου παρείχαν θέαση σε ευρείας κλίμακας κοινό.

Όπως σημειώνουν ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για αποκωδικοποιητές παράνομης αναμετάδοσης συνδρομητικών καναλιών μέσω διαδικτύου, τύπου android boxes.

ΒΙΝΤΕΟ:Έτσι λειτουργούν server πειρατικών καναλιών-Πού είναι

Στα πλαίσια, ωστόσο, της περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης αυτής, η Αστυνομία ενδέχεται να λάβει καταθέσεις από συνδρομητές, καθώς επίσης και αποκωδικοποιητές – τεκμήρια για περαιτέρω εξετάσεις.

Από το ''ξήλωμα'' του κυκλώματος, ο τζίρος του οποίου υπολογίζεται σε μερικά εκατομμύρια, επηρεάζονται χιλιάδες συνδρομητές του πειρατικού δικτύου στα 4 κράτη. Μόνο στην Κύπρο, στο πελατολόγιο των υπόπτων υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 1000 άτομα.

Την ίδια στιγμή, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο νέων συλλήψεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα