«Eπαναφέρετε σε τάξη τον κύριο διότι έχει ξεφύγει τελείως»

«Μπουρλότο» στο πολιτικό σκηνικό έβαλε η δήλωση του Γιώργου Λιλλήκα, περί προσέγγισής του από άλλο επιτελείο με στόχο την απόσυρση της υποψηφιότητάς του, με το κλίμα αυτό να μεταφέρεται και στο στούντιο του ΣΙΓΜΑ.

Λάδι στη φωτιά έριξε η αναφορά του εκπροσώπου του κ. Λιλλήκα στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, Ανδρέα Θεμιστοκλέους, ο οποίος έκανε λόγο για «δικτατορία του χρήματος», η οποία θεωρεί ότι μπορεί να εξαγοράσει συνειδήσεις και αντιλήψεις.

Την

ίδια ώρα, ζωντανά στην εκπομπή, ο κ. Λιλλήκας μίλησε στον συνάδελφο του ΣΙΓΜΑ Πέτρο Μελαΐση, αναφορικά με το κάλεσμα του Γενικού Εισαγγελέα προς τον υποψήφιο Πρόεδρο να προβεί σε καταγγελία για τα όσα ισχυρίστηκε και να καταθέσει στοιχεία που κατέχει.

Ο κ. Λιλλήκας, στη δήλωσή του, υπογράμμισε ότι το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό και ηθικό και όχι ποινικό, χωρίς να προχωρεί στην αποκάλυψη του επιτελείου, το οποίο φέρεται, κατά τον ισχυρισμό του, να προσπάθησε να τον εξαγοράσει.

Η στάση αυτή του κ. Λιλλήκα σχολιάστηκε αρνητικά από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν θα έπρεπε να προβεί στην εν λόγω καταγγελία από τη στιγμή που την αφήνει να αιωρείται.

Έντονος ήταν όμως και ο βουλευτής της Αλληλεγγύης και εκπρόσωπος του επιτελείου Νικόλα Παπαδόπουλου Μιχάλης Γιωργάλλας, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «ο κύριος Λιλλήκας οφείλει να πει ξεκάθαρα ποιος, πού και πότε προσπάθησε να τον χρηματίσει».

Κάλεσμα στον κ. Λιλλήκα να αποκαλύψει ποιος είναι αυτός που τον προσέγγισε για να τον χρηματίσει ώστε να αποσύρει την υποψηφιότητά του, έστειλε και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά.

Ωστόσο, σε κάποια στιγμή, τα πνεύματα οξύνθηκαν σε μεγάλο βαθμό, όταν ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε λόγο για συνδιαλλαγές, με τον κ. Γιωργάλλα να θίγεται σε προσωπικό επίπεδο από αυτή την αναφορά.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στην παρουσιάστρια της εκπομπής, ο κ. Γιωργάλλας είπε: «Σας παρακαλώ πάρα πολύ να επαναφέρετε στην τάξη τον κύριο. Να επαναφέρετε στην τάξη τον κύριο, διότι έχει ξεφύγει τελείως! Να αναφέρετε σε συνδιαλλαγές δικές μου».

Ο κ. Θεμιστοκλέους, με τη σειρά του, ξεκαθάρισε ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό, επαναδιατυπώνοντας το ερώτημά του και διερωτώμενος πώς η ΕΔΕΚ, η οποία έχει αποκηρύξει τη διζωνική, συστρατεύθηκε με τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

«Πώς η κυρία Ελένη Θεοχάρους και η Αλληλεγγύη, που μαζί με τον ΔΗΣΥ εξέλεξαν πρόεδρο τον κύριο Συλλούρη, αποφάσισαν τελευταία στιγμή να στηρίξουν Νικόλα Παπαδόπουλο; Πώς οι περιβαλλοντολόγοι αποφάσισαν να στηρίξουν Νικόλα Παπαδόπουλο, όταν στη Βουλή, η νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική του Νικόλα Παπαδόπουλου μαζί με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, τούς έβρισκε κάθετα αντίθετους;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Γιωργάλλας έκανε λόγο για απύθμενο εγωισμό από πλευράς του κ. Λιλλήκα, ο οποίος τον κυρίευσε σε αυτή την κρίσιμη στιγμή και τον οδήγησε να μην συστρατευθεί με τις υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου.

H στιγμή της αντιπαράθεσης στο 13ο λεπτό του βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα