Ποιο είναι το ακριβότερο σχολείο του κόσμου & πού βρίσκεται

Ίσως να έχετε ακούσει για το Le Rosey, ένα από τα παλαιότερα σχολεία της Ευρώπης, στο οποίο φοιτούν αποκλειστικά γόνοι πάμπλουτων οικογενειών του πλανήτη.

Το ιδιωτικό αυτό σχολείο αποκαλείται και «Βασιλική Σχολή» και έχει ως έδρα του την Ελβετία. Από την αρχή της λειτουργίας του, το 1880, μέχρι και σήμερα, ανήκει στην ίδια οικογένεια.

Σαν κολέγιο που είναι, προφανώς και διαθέτει κοιτώνες για τους μαθητές του, όμως αυτοί έχουν δυο τύπους κατοικιών, χειμερινές και καλοκαιρινές. Όσο για τη μέρα τους, αυτή ξεκινάει

στις 7 το πρωί.

Το πρόγραμμα της ημέρας

Αφού τα παιδιά ξυπνήσουν, τακτοποιούν το δωμάτιο τους και στη συνέχεια πηγαίνουν να πάρουν το πρωινό τους. Τα μαθήματα του σχολείου πραγματοποιούνται από τις 08:00-15:30, ενώ μετά ακολουθεί το μεσημεριανό τους γεύμα, αλλά και η ξεκούραση τους, με τη συνοδεία ζεστής σοκολάτας.

Μισή ώρα αργότερα, δηλαδή από τις 16:00-19:00, οι οικότροφοι μπορούν να ασχοληθούν με άλλες δραστηριότητες ή αθλητισμό και στις 19:30 τρώνε το βραδινό τους.

Τέλος, από τις 20:00 μέχρι τις 21:00, πρέπει να ολοκληρώσουν ό,τι εργασίες έχουν για το σχολείο. Τη μελέτη τους, μπορούν αν θέλουν να την κάνουν ομαδικά, καθώς και στην πολυτελή βιβλιοθήκη του ιδρύματος.

Πέραν όμως από την εκπαίδευση τους στα κλασικά πεδία, οι προνομιούχοι έφηβοι εκπαιδεύονται στην πεζοπορία, την ορειβασία και την κωπηλασία.

Το Le Rosey φυσικά και είναι ανοιχτό στα παιδιά όλου του κόσμου, όμως το ποσό που πρέπει να καταβάλουν οι γονείς για τη φοίτηση των παιδιών τους εκεί, είναι υπερβολικά μεγάλο, αφού φτάνει τα 100.000 ευρώ τον χρόνο.

Το καλύτερο στην όλη υπόθεση, βέβαια, είναι ότι τα παιδιά μεγαλώνουν μέσα σε ένα ομαδικό πνεύμα, γεγονός που τους διδάσκει βασικές αξίες για τη ζωή, αλλά περνούν και πολύ δημιουργικά τον χρόνο τους, χάρη στις δραστηριότητες που μπορούν να δοκιμάσουν.

Πηγή: E-Daily.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα