Ποινή φυλάκισης 10 ετών σε Ινδό για απόπειρα φόνου εναντίον 79χρονης

Σωρευτικές ποινές φυλάκισης 10 και 4 χρόνων σε κατηγορούμενο που παραδέχθηκε ενοχή στα αδικήματα απόπειρας φόνου και διάρρηξης κατά την διάρκεια της νύχτας, επέβαλε σήμερα το μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στις 27.3.2020 γύρω στις 20:40, σε ορεινό χωρίο της επαρχίας Λευκωσίας, ο 27 ετών κατηγορούμενος που

κατάγεται από την Ινδία και εργαζόταν ως εργάτης σε φάρμα της περιοχής, παραβίασε το συρόμενο αλουμινένιο παράθυρο του υπνοδωματίου της κατοικίας της 79 ετών παραπονούμενης και ενώ αυτή κοιμόταν στο κρεβάτι της, επιχείρησε να την δολοφονήσει,

αφού κάθισε πάνω της, κλείνοντας της το στόμα και σφίγγοντας τον λαιμό της. 

Η παραπονούμενη που δεν μπορούσε να αναπνεύσει, κατάφερε την τελευταία στιγμή να απελευθερωθεί, κτυπώντας τον κατηγορούμενο στο κεφάλι με το τηλεχειριστήριο που κρατούσε. 

Μόλις απελευθερώθηκε το στόμα της, άρχισε να φωνάζει και τότε ο κατηγορούμενος πανικοβλημένος πήδηξε και βγήκε από το παράθυρο του υπνοδωματίου της.

Οι εξετάσεις της αστυνομίας οδήγησαν στην σύλληψη του κατηγορουμένου που είναι γείτονας της παραπονούμενης, τον οποίο αναγνώρισε η παραπονούμενη ως το πρόσωπο που εισήλθε στο δωμάτιο της και επιχείρησε να την δολοφονήσει. 

Στο κρεβάτι της παραπονούμενης, εντοπίστηκε επίσης από την αστυνομία ένα μαχαίρι με πράσινη χειρολαβή, το οποίο δεν της ανήκει. Στο εν λόγω μαχαίρι εντοπίστηκε γενετικό υλικό του κατηγορουμένου. Γενετικό υλικό του κατηγορουμένου βρέθηκε και στο αλουμινένιο παράθυρο εσωτερικά του υπνοδωματίου της παραπονουμένης.

«Ο καιρός που οι πολίτες αυτού του τόπου μπορούσαν να αφήνουν τις πόρτες τους ανοικτές χωρίς να νιώθουν κίνδυνο για την ασφάλεια τους, έχει δυστυχώς παρέλθει ανεπιστρεπτί. Θα ανέμενε δε κανείς ότι μακριά από τα αστικά κέντρα σε ένα μικρό ορεινό χωριό όπου συνέβησαν τα γεγονότα της παρούσας, θα εξακολουθούσαν οι πολίτες να νιώθουν τέτοια ασφάλεια. Κάτι που αποδείχθηκε όμως ότι δεν ισχύει. Οι επισημάνσεις αυτές καθιστούν κατά την κρίση μας, επιτακτική την ανάγκη επιβολής αυστηρής ώστε αυτή να επενεργήσει αποτρεπτικά», τόνισε το Κακουργιοδικείο. 

Λέχθηκε επίσης ότι η σοβαρότητα της πρώτης κατηγορίας της απόπειρας φόνου προκύπτει επίσης και από την φύση του αδικήματος αφού αυτό στρέφεται κατά της ανθρώπινης ζωής, που είναι το πολυτιμότερο αγαθό και το οποίο τυγχάνει πρωταρχικής προστασίας από τον Νόμο. 

Ο νομοθέτης έχει προνοήσει ως ανώτατη ποινή για την απόπειρα φόνου, εκείνη των ισόβιων δεσμών, εξισώνοντας την με την ποινή που προβλέπεται για το ολοκληρωμένο αδίκημα του φόνου. Είναι εμφανές ότι ο Νόμος προστατεύει την ανθρώπινη ζωή ως το ύψιστο αγαθό. Η αφαίρεση της ή η προσπάθεια αφαίρεσης της, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, συνιστά σοβαρότατο έγκλημα που επιφέρει αυστηρή τιμωρία. Η νομολογία καθορίζει ότι η φύση των αδικημάτων κατά της

ανθρώπινης ζωής, απαιτεί την επιβολή αυστηρών και αποτρεπτικών ποινών.

Το κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη για σκοπούς μετριασμού της ποινής, το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου και τις προσωπικές και οικογενειακές του συνθήκες. Ως σημαντικός ελαφρυντικός παράγοντας στην μείωση της ποινής λήφθηκε υπόψη η παραδοχή του κατηγορουμένου στο Δικαστήριο.

Δεν διέφυγε της προσοχής ότι ο κατηγορούμενος αναγνωρίστηκε από την παραπονούμενη και επίσης η επιστημονική μαρτυρία που εντοπίστηκε στην σκηνή, τον συνδέει άμεσα με την διάπραξη των αδικημάτων. 

Keywords
Τυχαία Θέματα