Ποια τα επόμενα βήματα για όσους εξασφαλίσουν θέση στα ΑΑΕΙ

Όλα έτοιμα για να δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισδοχής στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΑΕΙ) της Κύπρου και τις στρατιωτικές σχολές της Ελλάδας, τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο στις 9:00 το πρωί, σε δημοσιογραφική διάσκεψη.

Για τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν όσοι θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν μια θέση στα Ιδρύματα, μίλησε στο ΣΙΓΜΑ και στη μεσημβρινή

εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού Άριστος Κωνσταντίνου, ο οποίος σημείωσε πως τα παιδιά θα πάρουν τα αποτελέσματα ανά πλαίσιο.

«Για την Ελλάδα θα είναι διαφορετικός ο βαθμός, που θα ανακοινωθεί περί τα τέλη της βδομάδας αυτής ή αρχές της επόμενης και μ’ αυτό τον βαθμό θα διεκδικήσουν θέσεις για τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας. Αύριο θα μάθουν τους βαθμούς ανά πλαίσιο και αν έχουν εξασφαλίσει θέση σε Πανεπιστήμια της Κύπρου», εξήγησε ο κ. Κωνσταντίνου.

Τι ισχύει για την Κύπρο:

*Μαθητές που παρακάθισαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις και μπορούν να φοιτήσουν τον Σεπτέμβρη του 2019 σε Πανεπιστήμιο Κύπρου και ΤΕΠΑΚ, θα πρέπει να εγγραφούν από τις 2-12 Ιουλίου ηλεκτρονικά.

*Το ΑΞΙΚ θα δέχεται εγγραφές τη δεύτερη βδομάδα του Ιουλίου.

*Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους τις δεύτερες κατανομές, εάν δεν εξασφαλίσουν θέση, ενώ οι στρατιώτες θα πρέπει να περιμένουν για την δεύτερη κατανομή για την επόμενη χρονιά. Αυτό μπορεί να γίνει μέχρι τις 9 Ιουλίου για το Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο ΤΕΠΑΚ 8-10 Ιουλίου.

Δείτε αναλυτικά:

Keywords
Τυχαία Θέματα