Ποια από τις εφαρμογές των social media καταναλώνει την περισσότερη μπαταρία

Προέκταση του χεριού είναι για πολλούς πλέον το κινητό τηλέφωνο και γι΄αυτό καλό είναι να γνωρίζουμε τι ακριβώς καταναλώνουν οι εφαρμογές που έχουμε στο κινητό μας προκειμένου να διατηρούμε την υγεία της μπαταρίας σε καλά επίπεδα. 

Σύμφωνα με το thelist.com, όσο περισσότερα δικαιώματα χρειάζεται μια εφαρμογή κινητού για να λειτουργεί σωστά ή να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία χρήστη, τόσο περισσότερη ισχύ μπαταρίας θα χρειαστεί. Για παράδειγμα, οι εφαρμογές που θέλουν άδεια χρήσης της κάμερας, των επαφών, της τοποθεσίας

σας, ακόμη και του Wi-Fi, θα εξαντλήσουν την μπαταρία σας πιο γρήγορα από άλλες εφαρμογές που δεν χρειάζονται τόσα πολλά για να κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Οι εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνήθως θέλουν άδειες για τα περισσότερα από αυτά τα πράγματα, ειδικά για εκείνες που χρησιμοποιούν κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο για να σας προσελκύσουν. Το PC Mag εξηγεί περαιτέρω ότι οι εφαρμογές που προσφέρουν ρύθμιση σκοτεινής λειτουργίας -όπως κάνουν οι περισσότερες εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης- επίσης αποφορτίζουν στην μπαταρία σας.

Οι μεγαλύτεροι ένοχοι που εξαντλούν την μπαταρία είναι εφαρμογές των social media

Σύμφωνα με το thelist.com, τόσο οι εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης όσο και οι εφαρμογές γνωριμιών είναι εκείνες που καταναλώνουν την περισσότερη μπαταρία στο τηλέφωνό σας. Στην κατηγορία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook και ο αδελφός του ιστότοπος, το Instagram, είναι οι δύο μεγαλύτεροι ένοχοι για την εξάντληση της μπαταρίας του κινητού σας. Μετά από αυτά έρχονται το Snapchat, το Likke, το Twitter και το TikTok για να ολοκληρώσουν το top 10.

Το PC Mag εξηγεί ότι όλες αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποιούν περίπου 11 διαφορετικές λειτουργίες τηλεφώνου που εκτελούνται στο παρασκήνιο κάθε φορά που έχετε ανοιχτή την εφαρμογή.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα περισσότερες εφαρμογές που εμπίπτουν σε μια κατηγορία κοινωνικής δικτύωσης που μπορούν να καταναλώσουν αρκετή από την μπαταρία του τηλεφώνου σας, συμπεριλαμβανομένου του WhatsApp. Άλλες εφαρμογές είναι το YouTube, το Skype και το Zoom. Όλες αυτές οι εφαρμογές βοηθούν τους ανθρώπους να συνδέονται και να εκτελούν άλλες εφαρμογές στο παρασκήνιο, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών κάμερας και βίντεο, αναφέρει το thelist.com.

Πηγή: newsbeast.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποια,poia