ΠΟΦΕΝ: Να τροποποιηθεί ο νόμος για τη βία στους αθλητικούς χώρους

Άμεσων τροποποιήσεων θεωρεί ότι χρήζει ο περί Πρόληψης και Καταστολής της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους (Τροποποιητικός) Νόμος του 2014 (Ν.132(Ι)/2014,η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία, αναφέρει μεταξύ άλλων πως παρατήρησε ότι «μεγαλύτερη μάζα των φιλάθλων και η συντριπτική πλειοψηφία των οργανωμένων οπαδών επιλέγει συνειδητά να απέχει από τα γήπεδα εις ένδειξη διαμαρτυρίας προς τα εν λόγω μέτρα και επιλέγει να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα

από την τηλεόραση».

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΠΟΦΕΝ:

Ως Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ), διαπιστώνουμε ότι οι επιπτώσεις της μέχρι σήμερα εφαρμογής της νομοθεσίας, είναι περισσότερο αρνητικές παρά θετικές και έχουν πλήξει σε μεγάλο βαθμό τον κυπριακό αθλητισμό και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη του. Όσο και αν οι εμπνευστές και οι υπέρμαχοι της κάρτας οπαδού και των άλλων προνοιών του τροχονόμου, προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, βλέπουμε κάθε Σαββατοκύριακο γήπεδα με άδειες κερκίδες, χωρίς χρώματα, χωρίς συνθήματα, χωρίς παλμό.

Η μεγαλύτερη μάζα των φιλάθλων και η συντριπτική πλειοψηφία των οργανωμένων οπαδών επιλέγει συνειδητά να απέχει από τα γήπεδα εις ένδειξη διαμαρτυρίας προς τα εν λόγω μέτρα και επιλέγει να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα από την τηλεόραση. Αυτό δείχνουν οι μέχρι στιγμής μετρήσεις, με αποτέλεσμα να μειώνονται αισθητά τα έσοδα των ομάδων και οι μικρότερες ομάδες να μην μπορούν να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Έτσι αντιλαμβανόμενοι τις δυσμενείς συνέπειες που έχει επιφέρει η νομοθεσία αυτή, πιστεύουμε ότι πλήττεται η βιωσιμότητα αρκετών ομάδων του κυπριακού αθλητισμού ευρύτερα. Είμαστε σίγουροι ότι ο απώτερος σκοπός την νομοθεσίας δεν ήταν σε καμία περίπτωση να διώξει τον κόσμο από τα γήπεδα, αλλά να πατάξει τα φαινόμενα βίας από τους αγωνιστικούς χώρους.

Με τα πιο πάνω δεδομένα, ως ΠΟΦΕΝ, θεωρούμε ότι ο περί Πρόληψης και Καταστολής της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους (Τροποποιητικός) Νόμος του 2014 (Ν.132(Ι)/2014, χρήζει άμεσων τροποποιήσεων με τρόπο που θα ικανοποιεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του Κυπριακού Αθλητισμού και θα φέρει τον κόσμο πίσω στα γήπεδα.

Στο σημείο αυτό, θέλουμε να χαιρετίσουμε την προσπάθεια, συγκεκριμένων πολιτικών οργανώσεων νεολαίας, για διάλογο με την κοινωνία και την πολιτεία και καλούμε με την σειρά μας, όσους εμπλέκονται στο θέμα αυτό, να συζητήσουμε ώστε να βρεθούν οι κατάλληλες τροποποιητικές προτάσεις που θα καθιστούν το νόμο ενεργό, εφαρμόσιμο και θα ανθίσουν ξανά τον αθλητισμό της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα