Kοινή αντίδραση ΠΟΕΔ-ΟΕΛΜΕΚ-ΟΛΤΕΚ για τη διαρροή θεμάτων

Για πρωτοφανές τεράστιο σκάνδαλο, που ισοπεδώνει και συνθλίβει την αξιοπιστία και το αδιάβλητο της διαδικασίας των εξετάσεων, έκανε λόγο μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού.

Ο κ. Φυλακτού χαρακτήρισε τη διαρροή τεράστιο νομικό θέμα, επισημαίνοντας ότι δεν αποκλείεται μετά τη διοικητική έρευνα να ακολουθήσει και ποινική.

Ο Πρόεδρος της συντεχνίας των δασκάλων επέκρινε έντονα την ανευθυνότητα υψηλόβαθμων λειτουργών του Υπουργείου Παιδείας, επισημαίνοντας παράλληλα και το οικονομικό κόστος, που θα επιβαρυνθεί ο φορολογούμενος πολίτης, με την επανάληψη των εξετάσεων.

Διαβάστε σχετικά: Καδής: Σήμερα η απόφαση για νέα ημερομηνία διεξαγωγής εξετάσεων

Ο κ. Φυλακτού δήλωσε ότι το μεσημέρι θα συνεδριάσει εκτάκτως για το θέμα η Γραμματεία της ΠΟΕΔ, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρξει επαφή και συνεργασία και με τις άλλες δύο εκπαιδευτικές οργανώσεις, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ.

Είναι τραγικό ένας νέος Θεσμός, εν τη γενέσει του, να πλήττεται με τέτοιο τρόπο και να αμφισβητείται το κύρος και το αδιάβλητο των εξετάσεων δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, καταλογίζοντας προχειρότητα και ανευθυνότητα.

Διαβάστε σχετικά: Νομικά μέτρα μελετούν οι υποψήφιοι

Είχαν δύο χρόνια, είπε, στη διάθεσή τους και όσα συνέβησαν είναι απαράδεκτα.

Η ΟΕΛΜΕΚ, είπε, δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα οργισμένων και αγανακτισμένων υποψηφίων.

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ θα ασχοληθεί με το θέμα στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Πέμπτης, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τις άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσσάνδρου, δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ότι πρόκειται για σοβαρότατο λάθος και η Οργάνωση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας για το πού οφείλεται και στη συνέχεια θα το αξιολογήσει.

Παράλληλα, υπέδειξε, την ανάγκη η διαδικασία των εξετάσεων να συνεχισθεί κανονικά και ανώδυνα για τους υποψήφιους και το καλό της παιδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα