Καδής: Σήμερα η απόφαση για ημερομηνία διεξαγωγής εξετάσεων

Σήμερα η απόφαση για την ημερομηνία στην οποία θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τα θέματα τα οποία ακυρώθηκαν τη Δευτέρα, λόγω της πρόωρης δημοσιοποίησης των θεμάτων από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας.

Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής, σε δηλώσεις του στο Πρωτοσέλιδο του Σίγμα. Σύμφωνα με τον κ. Καδή οι υπόλοιπες εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά στις ημερομηνίες και ώρες που έχουν καθοριστεί ήδη.

Χαρακτήρισε απαράδεκτο και αδικαιολόγητο το περιστατικό και διαβεβαίωσε ότι θα είναι αμείλικτοι σε σχέση με την απόδοση ευθυνών μετά τα αποτελέσματα της

διοικητικής έρευνας που έχει ήδη αρχίσει.

Τόνισε ότι παρά το περιστατικό αυτό, το Υπουργείο και ο ίδιος παραμένουν προσηλωμένοι στην υλοποίηση αυτής της μεταρρύθμισης στην εκπαίδευση.

Επεσήμανε ότι σήμερα θα έχει σειρά συσκέψεων έτσι ώστε να μελετηθούν μέτρα στήριξης των υποψηφίων που ταλαιπωρήθηκαν από το περιστατικό αυτό, αλλά και μέτρα διασφάλισης ότι δεν θα επαναληφθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Έκανε λόγο για 2-3 κρίκους στην αλυσίδα με συγκεκριμένα άτομα τα οποία εμπλέκονται στο περιστατικό και θα πρέπει να ελεγχθούν. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο κέντρο θεματοθετών αλλά και στους λόγους που οι λειτουργοί είχαν τα θέματα πριν την εξέταση. Επίσης στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι η υπηρεσία διαδικτύου του Υπουργείου ανήρτησε τα θέματα άμεσα χωρίς πρώτα να ελέγξει την ώρα που θα έπρεπε να είχαν δημοσιοποιηθεί.

Τόνισε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η εξέταση για τα θέματα που ακυρώθηκαν χθες, να γίνει είτε αυτό το Σαββατοκύριακο είτε το επόμενο, έτσι ώστε να διευκολυνθούν όσοι δουλεύουν καθημερινές.

Έκανε λόγο επίσης για διερεύνηση κατά πόσο μπορούν να αποζημιωθούν οι υποψήφιοι που ήρθαν για τις εξετάσεις από το εξωτερικό, μιας και δεν φέρουν ευθύνη για το τι έχει συμβεί.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο ανάληψης νομικών μέτρων από πλευράς υποψηφίων με τα οποία να ζητούν ακύρωση της διαδικασίας, ο κ. Καδής ξεκαθάρισε ότι "δεν υπάρχει θέμα ακύρωσης ή αναβολής, συνεχίζουμε κανονικά. Στη διαμόρφωση της νομοθεσίας προνοήσαμε για τέτοια περιστατικά και υπάρχει τριμελές σώμα στο οποίο συμμετέχει πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και δυο ακαδημαϊκοί οι οποίοι μας καθοδηγούν έτσι ώστε οι διαδικασίες να είναι έγκυρες.

Κλείνοντας, διαβεβαίωσε πως δεν υπήρχε καμιά διαρροή στις υπόλοιπες εξετάσεις που έγιναν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Keywords
Τυχαία Θέματα