ΠΟΕΔ: Ο Καδής είναι "εχθρός" της εκπαίδευσης

"Εχθρό" της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, χαρακτήρισε σήμερα τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) Φίλιος Φυλακτού.

Μιλώντας σε Διάσκεψη Τύπου, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ αναφέρθηκε σε «έγκλημα» εις βάρος εκπαιδευτικών από πλευράς Υπουργείου Παιδείας και των κοινοβουλευτικών κομμάτων που υπερψήφισαν το Νέο Σύστημα Διορισμών Εκπαιδευτικών.

Διαβάστε επίσης: Γιατί απεργεί η ΠΟΕΔ

Είπε ότι η απεργία των

δασκάλων θα πραγματοποιηθεί κανονικά αύριο Πέμπτη και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς - μέλη της ΠΟΕΔ να συμμετάσχουν στην απεργία και να συγκεντρωθούν στις 11 έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ ανέφερε ότι η απεργία, ως έσχατο μέτρο, αποφασίστηκε, επειδή κινδυνεύουν να μείνουν στην ανεργία δεκάδες εκπαιδευτικοί που επί σειρά ετών υπηρετούν την εκπαίδευση και έχουν συμπληρώσει αθροιστικά 30 και πλέον μήνες εργασίας και ως εκ τούτου πρέπει να αναγνωριστούν ως αορίστου χρόνου.

«Βουλή και Υπουργείο Παιδείας τους έκλεισαν την πόρτα», είπε ο κ. Φυλακτού και πρόσθεσε ότι οι επηρεαζόμενοι εκπαιδευτικοί θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, έχοντας τη στήριξη της ΠΟΕΔ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα